Syfy kondigt 3 nieuwe paranormale realityshows aan

De Amerikaanse Syfy heeft drie nieuwe paranormale realityseries aangekocht. Syfy staat bekend om zijn scripted series, maar het is moeilijk om de verleiding te weerstaan van reality tv, vooral met de lage productiekosten en het succes van Ghost Hunters. De drie nieuwe shows zijn Ghost Mine, Stranded en Notorious Hauntings.

Mark Stern, President Original Content for Syfy en Co-head Original Content for Universal Cable Productions zegt over de aankoop het volgende:
“Each of these series takes a known and successful formula and turns it on its head. Whether it is eclectic gold miners in the midst of paranormal activity, paranormal enthusiasts self-documenting the most haunted locations in America, or investigators researching and examining history’s most notorious criminals and legends in the world’s most haunted locations, these shows celebrate imagination while further strengthening Syfy’s successful reality brand.”

Ghost Mine

Vergeten in de afgelegen bossen van Oregon ligt één van de rijkste goudmijnen in de Verenigde Staten. Tachtig jaar geleden werd deze mijn verlaten als gevolg van een reeks tragedies die zich er afspeelden. De mijn werd bestempeld als spookmijn. Nu is er een nieuwe eigenaar die heeft besloten de mijn te heropenen..

In elke aflevering van een uur zien we een sterke, maar bijgelovige groep mijnwerkers die geconfronteerd worden met de dag-tot-dag werkzaamheden van de mijnbouw op zoek naar hun fortuin. Ze werken samen met paranormale onderzoekers die het raadsel van de mijn proberen te ontrafelen.

De serie wordt geproduceerd door 51 Minds en zal vanaf 16 januari 2013 uitgezonden op de Amerikaanse Syfy.

Stranded

Ping Pong Productions (Destination Truth, Finding Bigfoot), Blumhouse (Paranormal Activity, The River, Sinister, Insidious) en presentator/producer Josh Gates bundelen hun krachten voor Stranded; een nieuwe zesdelige realityserie die een paranormaal en psychologisch experiment gaat documenteren.

Elke aflevering duurt een uur en gaat over een kleine groep enthousiaste amateur onderzoekers; dit kunnen broers/zussen, huisgenoten of vrienden zijn. Elk team van 3 personen zal worden gedropt op één van de meest paranormale locaties in de Verenigde Staten en krijgen een handheld camera om hun ervaringen te registreren.
De beelden van de teams worden aangevuld door beelden van strategisch geplaatste camera’s, zodat we niets missen. Tijdens de opsluiting op locatie krijgt te groep te maken met gevoelens als angst en verlatenheid; is alles dat ze zien echt of speelt het zich of in hun hoofd? Kunnen de makers vastleggen wat paranormaal is en wat psychisch?

Stranded wordt vanaf 27 februari 2013 uitgezonden op de Amerikaanse Syfy.

[vimeo 44278503 w=620 h=348]

Notorious Hauntings (werktitel)

Notorious Hauntings wordt geproduceerd door Pilgrim Studios – het productiebedrijf dat ook achter Syfy’s Ghost Hunters zit. De serie gaat over een groep researchers die meldingen van extreme en gevaarlijke bovennatuurlijke activiteiten over de hele wereld onderzoeken.

In elk van de zes opzichzelfstaande afleveringen volgen we de onderzoekers die naast het onderzoeken van bovennatuurlijke activiteiten ook meer vertellen over de gruwelijke geschiedenis van elke locatie. Welke misdaad heeft zich er afgespeeld? Wie is de dader? Wie waren de slachtoffers? En vooral, is dit de reden dat deze plek paranormale activiteiten vertoont? De show zal onder andere een aantal van de meest bekende mysterieuze zaken gaan onderzoeken als de case van Jack the Ripper in London en de Dracula in Roemenie en Slowakije.

In de Verenigde Staten zal Notorious Hauntings ergens in de lente van 2013 worden uitgezonden.

Of en wanneer deze series ook op de Nederlandse Syfy te zien zullen zijn is nog onbekend.
Wat vinden jullie van deze nieuwe programma’s? Zou de Nederlandse Syfy deze ook moeten uitzenden?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie