Tales from the Darkside keert terug als strip

Tales from the DarksideTales from the Darkside was een van de vele horror anthologie tv-series, naast bekende anderen zoals Twilight Zone en Tales from the Cryptkeeper, gemaakt door niemand minder dan horrormeester George A. Romero. En nu brengen Joe Hill (Locke and Key) en Gabriel Rodriguez (NOS4A2, Onyx) de duistere verhalen terug als een vierdelige stripserie.

Hill had eerst het plan om Tales from the Darkside terug te laten keren als tv-serie. Maar ondanks dat er al een pilot aflevering is gemaakt en Hill ideeën heeft voor meer, heeft geen enkel netwerk de serie nog willen oppakken.

Om zijn versie van Tales from the Darkside toch eindelijk aan het publiek te kunnen laten zien, heeft Hill in samenwerking met striptekenaar Gabriel Rodriguez en IDW Publishing een stripversie gemaakt.

Hoewel Hill een grote fan is van de klassieke horror anthologie tv-series, denkt hij dat in de wereld van vandaag niet echt ruimte is voor een tv-serie met losopstaande verhalen. Met deze reboot wilt Hill het publiek iets meer geven dan wat de series vroeger deden. En dat extraatje is dat de nieuwe “losse” verhalen, opeens een puzzel in elkaar zullen vallen. Iets waar Hill ook een grote fan van is.

Het eerste deel van Tales from the Darkside wordt verwacht in juni.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie