Comicrecensie; Tarzan on the Planet of the Apes #1

Een groep wilde mensen wordt opgejaagd door een groep intelligente en gewapende apen. Maar dan komt Tarzan binnenvallen. Hij grijpt een aap bij de lurven en slingert hem naar boven. Dit allemaal gebeurt in Noord-Amerika in het jaar 2016.
We schieten dan opeens naar 1901 naar een wilde jungle in West-Afrika. Daar zien we Tarzan als jonge tiener, spelend met zijn apenbroeder, Milo. Na wat kwajongensstreken komen Tarzan en Milo in de problemen met wat dinosauriërs, die net zo plotseling weer verdwijnen zoals ze waren verschenen. De jongens kunnen niet wachten om hun avontuur aan de andere apen te vertellen, die wonen in een stad diep in de jungle.
Ondertussen begeeft een groep jagers zich ook in de jungle, waaronder een man genaamd Clayton. Met succes weten ze een gorilla te vangen. Die kan praten.

tarzan-apes
In samenwerking met BOOM! Studios komt Dark Horse Comics komt een unieke crossover waar twee werelden samenkomen. Waar Tarzan, koning van de jungle, opgroeit tussen de intelligente apen van Planet of the Apes als een van hen. Het verhaal komt van Tim Seeley (Hack/Slash, Revival) en David Walker (Power Man and Iron Fist) met tekeningen van Fernando Dagnino (Suicide Squad) en ingekleurd door Sandra Molina.

Het eerste deel weet meteen vragen op te wekken om je nieuwsgierigheid vast te houden en verder te willen lezen. Zoals, waar kwamen die dino’s vandaan? Hoe komt het dat Tarzan in 1901 eruit ziet als tiener, maar in 2016 als een jonge man? Wat is er allemaal gaande in deze werelden en wat voor gevolgen heeft het voor de toekomst?

Omdat Tarzan en Planet of the Apes zulke grote namen zijn in de wereld van fictie, wordt er van je verwacht dat je al wat voorkennis hebt van beide verhalen. Zo niet, dan kan dit eerste deel gelijk al wat verwarrend op je overkomen. Met een beetje snel googlen ben je al snel op de hoogte en ik denk niet dat dat de rest van het verhaal zal “spoilen”. Maar het is toch beter als je al iets ervan af weet dan eerst onderzoek te moeten doen voor je hieraan begint.

De tekenstijl is expressief en levendig. Door de natuurtinten in de kleuren heeft het verhaal een rustige sfeer. Je aandacht wordt wel meteen getrokken en vastgehouden als een felle kleur aan te pas komt zoals het rood van bloed. Maar het verhaal begint niet te zwaar of te heftig en maakt je nieuwsgierig naar het vervolg.
tarzan-apes01
Tarzan on the Planet of the Apes is een unieke crossover, die goed je aandacht weet vast te houden. Mits je al iets weet over deze twee iconische werelden, want voor lezers die beiden niet kennen, kan deze serie al gauw verwarrend overkomen en heb de neiging het gauw aan de kant te leggen. Mocht je deze serie een kans willen geven, dan is het beste om eerst de twee werelden apart te zien, om ze later dan samen te zien komen.
Maar voor fans van beide of een van deze werelden is deze serie een uitstekende aanrader.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie