Te Koop: Horrorhuis te Amityville

Mocht je momenteel een nieuw leuk huisje aan het zoeken zijn, je wilt graag verhuizen naar Amerika en je hebt wel zin in wat spanning, misschien is dan dit wat voor je:

Te koop: Nederlands Koloniaal huis gebouwd in 1927, liggend aan de Amityville Rivier. Het huis heeft  elf kamers waaronder vijf slaapkamers en 3 badkamers, een garage, een gerenoveerd boothuis en met een beetje mazzel ook een demonische geest.

Het huis waar we het over hebben is het wereldberoemde Amityville horror huis.

Familie DaFoe

In november 1974 werden zes mensen uit de DeFeo Familie doodgeschoten terwijl ze in het huis aan het slapen waren. De oudste zoon, Ronald DeFeo Jr, is op 23 jarige leeftijd veroordeeld voor de moord op zes familieleden. Hij verklaarde dat een mysterieuze stem vertelde dat hij deze moorden moest begaan. Hij zit nog steeds achter de tralies.

Familie Lutz

In 1975 trekt de Lutz familie in het huis. Het huis is volgens de familie Lutz hun ware droomhuis.  Maar hun droom werd een ware nachtmerrie. In het huis worden ze geteisterd door onverklaarbare paranormale verschijnselen. En na 28 dagen vluchten ze voor hun leven.

Amityville Horror HuisZe beweren visioenen te hebben gehad over met slijmbedekte muren. Het meubilair verschuift uit zich zelf en ook werden hadden ze allemaal last van stemmingwisselingen.

Het verhaal van de familie Lutz is opgeschreven door Jay Anson en werd een bestseller. Ook is het zijn er negen films gemaakt rondom het Amityville mysterie.

Familie Cromarty

In 1977 wordt het huis opnieuw bewoond , ditmaal door de familie Cromarty. Doordat het huis door diverse films en boeken vaak in het nieuws komt en veel nieuwsgierige dagjesmensen trekt, veranderen ze het adres, van 112 Ocean Avenue naar 108 Ocean Avenue, in een poging om hun privacy te waarborgen.

De familie Cromarty heeft 10 jaar in het huis gewoond zonder dat er iets opmerkelijks is gebeurd. Behalve dat er weleens geïnteresseerde mensen op de stoep staan. Vooral rond Halloween schijnt het een behoorlijk trekpleister te zijn voor horror-liefhebbers.

In 1987 hebben zij het huis verkocht aan familie O’Neill, die het vervolgens in 1997 verkocht aan de huidige eigenaar.

$1,15 miljoen

Het huis is op 24 mei 2010 de markt opgegaan voor $1,15 miljoen. Of het huis spookt? Geen idee. Het drama van DaFoe’s is waargebeurd. Maar aan het verhaal van de familie Lutz kloppen veel dingen niet, en daardoor denken veel mensen dat het een Hoax is. Toch zou ik er geen nacht in willen slapen…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Te Koop: Horrorhuis te Amityville”

 1. ik zou er willen wonen, maar ik geloof niks van dat het huis ooit zo lang bewoond
  is geweest! het word gezegd dat er niks aan de hand is anders raken ze het aan de straatstenen niet kwijt!
  het is echt wel waar en het spookt er ook!

  Beantwoorden
 2. Toch geloof ik het verhaal van de familie Lutz, ook is het juist wat amityfan zegt, ze zeggen dat iedereen die er komt in wonen dat zei verhuizen omwille het feit dat ze enorm veel bezoekers krijgen van alle kanten en daardoor willen verhuizen, geloof er niks van !
  Veel mensen geloven ook niet in behekste huizen en bv. in exorcisme,toch bestaat het !!!
  Als ik bv. zo een groot huis koop ga ik daar niet eerst al mijn gerief en kasten en spullen daar zetten en achteraf alles achter laten voor vogel en kat !
  De familie Lutz moeten voor een reden zijn gevlucht,maar niet alleen omdat dit gebeurt is dat ik hierin geloof, maar dergelijke dingen die in dat huis gespeeld heeft gebeurt wel vaker, en niet alleen in Amityville !
  Maar één ding hadden de lutzen moeten doen in dergelijke gevallen, een duiveluitbanning laten doen en het huis laten overlezen en wijden door erkende exorcisten van de kerk, niet van die onnozelaar als pananormale uitdrijvers die je kan zien in films als de Conjuring bijvoorbeeld !
  Ook hebben ze het adressnummer gewijzigd lees ik, waarom ?
  Komaan zeg, om toeristen weg te houden, precies of ze dit huis niet gaan vinden, al noemen ze die straat Sea Avanue 108, toch vinden ze of komen ze op Ocean Avenue 112 wel uit !
  Nog iets, ze hebben vooraan aan de bovenkant de originele ruiten vervangen, waarom ???
  Ook zeker een truk om mensen te omzeilen, lol zeg !
  Als ze er niet tegen kunnen moeten ze dat huis niet kopen, ze weten waaraan ze beginnen in dit geval !
  Maarja, ieder zijn mening hierover zekers ???

  Beantwoorden

Plaats een reactie