Teaser ‘Abandoned’; Nieuwe horrorgame van Nederlandse makelij

Blue Box Game Studios is een Nederlandse ontwikkelaar die bezig is met hun nieuwste creatie, een PlayStation 5 exclusive genaamd Abandoned. De game staat gepland voor dit jaar en is nu nog in een vroeg stadium van ontwikkeling.

Abandoned is een volgens hun ‘filmische first person horror shooter’ wat zich afspeelt in een super gedetailleerde omgeving. Het realisme spat ervan af en zo dien je het spel ook te spelen als je wilt overleven. Jij bent Jason Longfield, die wordt wakker in een onbekend bos. Verlaten en helemaal alleen leer je dat je bent ontvoerd. Terwijl je probeert te overleven, moet je ook nog ontsnappen aan je ontvoerders, die geen leuke plannen met je in petto hebben.

Het spel is gemaakt om realistisch over te komen; Als je rent raak je buiten adem, waardoor je slechter kan mikken met een wapen. En over wapens gesproken, het herladen gaat heel traag dus denk goed na voordat je schiet. De DualSense functionaliteit van de Playstation 5 controller zorgt ook voor meer immersie, elke kogel die jou raakt, voel je en een schot met een leeg wapen heeft een ander trileffect dan een die geladen is. Het 3D geluid zorgt er vervolgens voor dat je goed kan bepalen waar het schot wat je zojuist gehoord hebt, vandaan komt.

De game draait in 4k, met 60 fps en de kracht van de PS5 zorgt ervoor dat de animaties super vloeiend en de omgevingen fotorealistisch zijn. De game staat gepland in het najaar van 2021.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie