Eerste teaser voor vervolg Chronicles of Riddick

Vin Diesel heeft de eerste teaser voor Riddick, het nieuwste deel in zijn sf/thrillerreeks Chronicles of Riddick, op Facebook gezet. De film is in 3D opgenomen en net als eerdere delen geregisseerd door David Twohy.

De beruchte Richard B. Riddick is door zijn eigen volk voor dood achtergelaten op een zon-verschroeide planeet waar geen enkele levensvorm meer te vinden is. Het duurt niet lang tot hij in aanraking komt met dodelijke buitenaardse roofdieren. Er zit voor hem niets anders op om een noodbaken in te schakelen en hopen dat passeerde ruimteschepen hem oppikken met het risico dat dit één van de vele bountyhunter is die jagen op Riddick.

“Riddick” is het langverwachte en directe vervolg op Chronicles of Riddick uit 2004. Omdat de reeks enigszins verwarrend in de benamingen, hieronder een korte chronologische tijdslijn:

chronicles-of-riddick

Escape from Butcher Bay is een videogame uit 2004 voor PC en Xbox en gaat, zoals de titel verklaart, over Riddicks ontsnapping uit de Butcher Bay gevangenis.

Assault on Dark Athena is een videogame uit 2009 voor PC, PS3 en Xbox360 en volgt het verhaal van Escape from Butcher Bay op.

Pitch Black – film uit 2000 (budget 23 miljoen). De eerste Chronicles of Riddick-release. Richard B. Riddick wordt hierin naar een gevangenis gebracht, maar het vrachtschip waarin ze zitten stort neer op een verlaten planeet. De film is in latere uitgaves soms hernoemd naar The Chronicles of Riddick: Pitch Black

The Chronicles of Riddick: Dark Fury is een animatiefilm van 35 minuten uit 2004, die op dvd is uitgekomen en een brug slaat tussen Pitch Black en het vervolg The Chronicles of Riddick.

The Chronicles of Riddick – film uit 2004. Met een flink groter budget (105 miljoen) dan de originele Pitch Black bracht de film maar met moeilijk zijn inverstering met de bioscooprelease op, maar net als Pitch Black werd de film een hit op dvd.

Riddick – film uit 2013 (budget 38 miljoen). Het directe vervolg op de film uit 2004, oorspronkelijk werden titels als The Chronicles of Riddick 2 en The Chronicles of Riddick: Dead Man Stalking genoemd, maar heet nu simpelweg Riddick.

Vervolg? Of er nog een film komt is natuurlijk afwachten, maar Vin Diesel heeft al eens laten weten dat wat hem betreft Chronicles of Riddick 2 rond The Underverse speelt en Chronicles of Riddick 3 afrekent met The Furyan.

riddick-The-fate-of-the-Alpha-Furyan

De bioscooprelease van Riddick 3D staat in Nederland gepland voor 5 september 2013, een dag voor de nu bekende Amerikaanse datum.

Interessant artikel?

3 gedachten over “Eerste teaser voor vervolg Chronicles of Riddick”

  1. Vorige twee delen vind ik vermakelijk. Wat mij betreft echt (televisie)films om op een doordeweekse avond onderuitgezakt op de bank te kijken. De trailer belooft een nieuwe film die daar geschikt voor is.

    Beantwoorden
  2. Vind die nieuwe trailer niet veel weggeven eigenlijk maar vond de vorige twee films goed dus ik denk dat ik m wel in de bios ga kijken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie