Teaser trailer ‘Monster Hunter’ met Milla Jovovich

Sony Screen Gems heeft de eerste beelden van Monster Hunter gedeeld. De film van regisseur Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat, Resident Evil) is gebaseerd op de gelijknamige videogamereeks van Capcom. In de film spelen onder andere Milla Jovovich (Resident Evil) en Ron Perlman (Hellboy).

De releasedatum zorgt voor wat verwarring. De film zou eerst uitkomen op 4 september maar werd wegens COVID-19 uitgesteld naar 19 april, 2021. De film is nu in Amerika teruggezet voor een release érgens in december van dit jaar. Op welke manier is niet duidelijk. VOD, streaming, misschien toch een bioscooprelease? Het is even afwachten geblazen.

Regisseur Paul W.S. Anderson is geen vreemde wat betreft de videogame-adaptaties. Hij deed eerder de regie voor onder andere Resident Evil (2002), Mortal Kombat (1995) en Alien versus Predator (2004). Oké die laatste is begonnen als comicreeks, maar was technisch gezien ook eerst een gamefranchise voordat er een film van verscheen. Net zoals W.S. Anderson’s andere adaptaties oogt Monster Hunter een heel ander beestje te worden dan de games waar fans mee bekend zijn. De eerste reacties op o.a. Youtube spreken vooral over teleurstelling.

Kijk hier de teaser:

Monster Hunter - Exclusive Official Movie Teaser Trailer (2020) Milla Jovovich, Tony Jaa

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Teaser trailer ‘Monster Hunter’ met Milla Jovovich”

 1. Ik heb als voordeel dat ik geen games speel en dus ook nooit teleurgesteld kan zijn over hoe een game naar het witte doek is vertaald. Daarnaast vind ik die gamers over het algemeen nogal kinderachtig met hun eeuwige gedram over dit soort dingen. Een game en een film zijn nu eenmaal twee totaal verschillende dingen en vaak wordt een game alleen ter inspiratie gebruikt. Zelfde geldt voor een boek. Ook daarvan zal je nooit alle lagen in een film kunnen vangen.
  Ik heb ooit geprobeerd om de eerste Resident Evil game te spelen. Ik vond het vreselijk. Maar de film(s), ook met Milla, vond ik vet. Maar gamers brandde het af, want het personage van Milla zat helemaal niet in de games! Tja….

  Dit gezegd hebbende. Ik ken ook deze game niet, maar de trailer ziet er koel uit. En bijna alles met Milla vind ik het aankijken waard. Dus ook deze ga ik zeker checken. Hetzij in de bios, hetzij op schijf. Ik hoop natuurlijk het eerste….

  Beantwoorden
  • Denk dat dit vooral de passie is die voor sommige franchises natuurlijk heel groot is. Dit soort fancultuur komt op alle vlakken van media voor 🙂 Natuurlijk zijn games niet één op één te vertalen naar film of tv, echter hangt het vaak ook af van de ‘source material’ in hoeverre er al stof is. Voor Resident Evil bijvoorbeeld snap ik heel goed waarom sommige fans de films niet kunnen apprecieren. RE1 al al een redelijk rijkelijke backstory, eentje die vrijwel niet gebruikt werd voor de film. Als je als fan zit te wachten op een vette adaptatie, dan kan zoiets zeer teleurstellend overkomen. Vaak worden deze veranderingen gemaakt om het meer ‘cinematisch’ te maken of meer ‘flow’ te creeëren. Maar af en toe worden er gewoon gekke keuzes gemaakt met weinig tot geen gegronde reden. Zo zitten er in bijvoorbeeld de Silent Hill film allerlei losse elementen uit de (toen) 4 games verspreid zonder coherente reden. Voor Silent Hill fans is dit storend, en dat begrijp ik wel.

   Wat Monster Hunter betreft, de teaser heeft eigenlijk geen enkel element dat herkenbaar is uit de games, behalve de naam dan. Ik snap wel waarom passievolle fans dan wat huiveriger zijn. Ik zelf geef altijd graag alles een kans, dus ik zie wel hoe het schip hier gaat stranden. Al geef ik toe dat ik niet echt fan ben van W.S. Anderson’s laatste paar films en zijn neiging om Milla Jovovich overal in te stoppen en haar een overheersende rol te geven. Maargoed, laten we eens afwachten tot December!

   Beantwoorden

Plaats een reactie