Teaser voor Spider-Man antiheld ‘Morbius’

De afgelopen jaren kwam het superheldengenre veel aan bod in de bioscopen, de films verwerden haast tot een complete space opera. Gelukkig zien filmstudio’s nu ook in dat het mogelijk is om de duistere verhalen uit de comics te verfilmen. Venom had wat trekjes, maar dit jaar staan zowel The New Mutants als Morbius op de releasekalender. Hier is de trailer voor de Spider-Man antiheld Morbius:

Morbius | teaser trailer [Sony]

Biochemicus Michael Morbius probeert zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte, maar hij infecteert zichzelf onbedoeld met een vorm van vampirisme.

Het personage Morbius is ontstaan als schurk in Spider-Man comic #101 van januari 1971 en is bedacht door Roy Thomas. En dat is niet verwonderlijk, in 1954 hadden alle comicuitgeverijen middels de Comics Code Authority namelijk afgesproken om geweld, bloed, drugs en seks te verbieden, evenals het vertonen van zombies, vampieren, weerwolven en ander gespuis. Eind januari 1971 werd er een aanpassing gemaakt op deze regels en mochten monsters weer getekend worden, mits ze uit traditionele literaire werken (zoals bijvoorbeeld Dracula, Frankenstein) kwamen. Zombies blijven taboe. Morbius is overigens ook het eerste personage in de Spider-Man comics welke niet door Stan Lee is bedacht, al gaf hij Roy Thomas wel wat hints.

Morbius komt uit filmstudio Sony, die ook verantwoordelijk is voor alle Spider-Man-films en Venom. De personages komen allemaal uit Marvel-comics, maar door oude afspraken liggen de rechten dus niet bij Marvel-moederbedrijf Disney. Al is not steeds onduidelijk hoeveel Marvel toch een vinger in de pap heeft bij de producties. Mij maakt het niet uit, de bovenstaande trailer ziet er heerlijk uit.

Morbius draait vanaf 13 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie