The Kingdom Exodus: Lars von Trier keert nog eenmaal terug naar zijn ziekenhuishorror

In 1994 en 1997 verschenen het eerste en tweede seizoen van de serie Riget van Lars von Trier. De serie die beter bekendstaat onder de Engelse titel The Kingdom gaat over onverklaarbare gebeurtenissen in het Rijksziekenhuis in Kopenhagen. De serie kreeg ook een Amerikaanse remake: Stephen King s Kingdom Hospital. Dit jaar krijgt de Deense serie een derde en laatste seizoen: The Kingdom Exodus, een groot deel van de cast en crew, waaronder Von Trier zelf, keren weer terug!

The Kingdom speelt zich af in een ultramodern ziekenhuis waar het ook spookt en combineert surrealistische horror met slapstickkomedie en een kronkelig mysterieplot. The Kingdom Exodus volgt Karen, een slaapwandelaar en obsessieve kijker van de The Kingdom-serie die wanhopig probeert de antwoorden te vinden op de onopgeloste vragen van de show. Op een nacht, terwijl ze diep slaapt, dwaalt ze de duisternis in en komt ze in het Rijksziekenhuis in Kopenhagen terecht.

Het klinkt als een interessante manier om terug te keren naar deze serie. Er is ook een eerste video:

THE KINGDOM EXODUS - first clip!

Wat kun je het derde seizoen straks zien? Internationale media noemen dat MUBI de rechten heeft gekocht, echter gaat dit niet op voor Nederland. De NOS was co-producent van de eerste twee seizoenen, vaak is het dan zo dat je ook dips hebt op nieuwe seizoenen. Echter The Kingdom Exodus wordt geproduceerd voor Viaplay, dus verwacht deze serie daar binnenkort te zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “The Kingdom Exodus: Lars von Trier keert nog eenmaal terug naar zijn ziekenhuishorror”

 1. Dit vind ik samen met (laten we zeggen) Twin Peaks, The X-Files en True Detective wel zo’n beetje de beste TV-serie ooit dus dit is wel iets om naar uit te kijken.

  En Stephen King’s remake vind ik dan weer een van de slechtste dingen die ik ooit gezien heb. Een belediging ten opzichte van het magistrale origineel zelfs. Het kan verkeren…

  Beantwoorden
  • Helemaal eens met het stuk over King’s remake.
   Ik moet Riget echt weer eens opnieuw kijken, is wel lang geleden. Ik weet niet eens of ik de serie of de filmversie heb gezien eigenlijk. De laatste is volgens mij langer.

   Beantwoorden

Plaats een reactie