Televisieserie van Joe Hill’s NOS4A2

Het horrorboek NOS4A2 (2013) van Joe Hill, dat in 2013 werd genomineerd voor de ‘Bram Stoker Award for Best Novel’, wordt bewerkt tot televisieserie. De Amerikaanse televisiezender AMC heeft opdracht gegeven voor de productie van het eerste seizoen dat uit 10 afleveringen zal bestaan. Zoals het er nu naar uitziet, zal de serie in 2019 in première gaan. Eerder werden zijn boek Horns (2010) en korte verhalen Pop Art (2001) en Abraham’s Boys (2004) verfilmd. Ook van de door hem geschreven comic Locke & Key (2008-2013), met artwork van Gabriel Rodriguez, werd een televisiefilm gemaakt. Deze schijnt echter, afgezien van een trailer, nooit te zijn vertoond. Inmiddels wordt er opnieuw gewerkt aan een televisiebewerking van Locke & Key, maar met een andere cast en ook als serie.

Prachtige cover art van de Tsjechische versie van NOS4A2
Prachtige cover art van de Tsjechische versie van NOS4A2

NOS4A2 (uitgesproken als Nosferatu) gaat over Charles Manx, een kinderlokker die rondrijdt in een Rolls-Royce Wraith uit 1938 met nummerbord NOS4A2. Hij gebruikt de Rolls om kinderen te ontvoeren naar Christmasland, een parallelle wereld die hij in zijn fantasie heeft gecreëerd, en waar het elke dag Kerstmis is. Voordat ze bij Christmasland aankomen, neemt hij echter eerst hun ziel en verandert hij ze in kleine monsters. Van alle kinderen die hij heeft geprobeerd te ontvoeren, is er slechts één ontkomen, Victoria McQueen. Vergeten doet hij haar echter niet, en als ze jaren later zelf een kind heeft, ziet hij opnieuw kans haar wereld binnen te dringen.

Wraith artwork door Charles Paul Wilson, kleuren door Jay Fotos
Wraith artwork door Charles Paul Wilson, kleuren door Jay Fotos

Na NOS4A2 bracht Hill samen met C. P. Wilson III nog een comic uit die als prequel moest dienen: Wraith: Welcome to Christmasland (2014). De comic is gebaseerd op materiaal dat het uiteindelijke manuscript van NOS4A2 niet heeft gehaald en gaat over een groep politieagenten en gevangenen die de pech hebben in Christmasland te belanden, alwaar ze belaagd worden door Manx en zijn monsterkinderen. Hill zei zelf over de comic: “In a lot of ways it’s like my sleazy ’80s horror film I always wanted to do.”. In hoeverre deze prequel ook verwerkt zal worden in de televisieserie, is niet bekend.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
8 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matanza
Matanza
5 jaren geleden

Volstrekt onbekend verhaal voor mij. Bedankt voor alle info!

Als het net zo goed wordt als Horns, ben ik tevreden!

Matanza
Matanza
5 jaren geleden
Antwoord aan  Very Bloody Mary

Ha! Eerst nog even Revival van zijn papa uitlezen en dan staat deze als volgende op de lijst 😉

Rob
Rob
5 jaren geleden

Shoot, ik heb dit boek zelfs gemist. Terwijl ik de eerste paar boeken van Hill toch in mijn kast heb staan (en van zijn vader (bijna) alles). Laat ik daar eens mee beginnen 🙂

Matanza
Matanza
5 jaren geleden

Ik weet niet of het mag, maar hier is een mooie aanbieding voor €5,-

Net besteld!

https://www.abc.nl/book-details/nos4r2-a-k-a-nos4a2-/@9780575130692

Frank Mulder
5 jaren geleden
Antwoord aan  Matanza

Dat is inderdaad een koopje, ben ook wel benieuwd inderdaad.

8
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x