Tencent maakt mobiele game Don’t Starve: NewHome

Tencents Don’t Starve dateert alweer uit 2013 en was oorspronkelijk voor PC, OS X en Linux, wat drie jaar later een multiplayer vervolg kreeg met Don’t Starve Together. Het was bepaald geen misser van uitgever Klei, want ze verkochten totaal zo’n 20 miljoen kopieën van de series en tot op de dag van vandaag zijn er nog regelmatig updates en downloadbare content beschikbaar. Nu komt daar volgende maand een vervolg op in de vorm van Don’t Starve NewHome. Dit spel borduurt voort op de alom bekende overleef-, ontdek- en bouwstructuur zoals we die kennen uit de vorige delen.

Don’t Starve Newhome wordt ontworpen met de functies die speciaal voor de telefoongebruiker gemaakt zijn: coöp met vrienden, sneller speelsessies voor onderweg en een gepersonaliseerd upgrade systeem. Dit alles in de typische stijl van Don’t Starve; mooi, moeilijk en super uitgebreid wat betreft het (kunnen) bouwen van dingen om je leven iets aangenamer dan vreselijk te maken, want ondertussen probeert alles je nog steeds van kant te maken.

Naast het samenwerken met andere spelers kom je ook nieuwe monsters tegen, speel je nieuw te maken spullen vrij en is er een verhaalmodus aanwezig. Deze maand is er ook een beta, ervoor opgeven kan hier op de officiële site.

Don't Starve: Newhome - Official Cinematic Trailer

Het eerste deel van Don’t Starve is ook op mobiel te verkrijgen en voor iOS moet je ruim 5 euro betalen. De uitbreiding Shipwrecked is ook voor een kleine 5 euro te verkrijgen op Android en iOS.

Speel jij wel eens een spelletje op je mobiel? Nu met de Nintendo Switch in het assortiment is mobiel gamen naar een nieuw niveau getild, maar spelletjes op je mobiel is al een hele tijd een stuk meer volwassen dan simpel Candy Crush spelen. Ik hoor graag van je hoe jij hierover denkt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie