Korte film: That’s what I like about Nijmegen

that's what i like about nijmegen

Mounira Hadj Mansour en Oscar Zeegers, vooral bekend als Marjana en Stan uit de Nederlandse jeugdsoapserie SpangaS, spelen een verrassende hoofdrol in de korte horrorfilm ‘That’s What I Like About Nijmegen’. De film vertelt het verhaal over Sylvana Snijder, een kapster die het juiste gezicht bij haar kapsels zoekt in plaats van andersom. Ze lokt haar mannelijke slachtoffers, waaronder Oscar, op dierlijke wijze het ongeluk in.

48 Hour Film Project Nijmegen

Maria Jeronimus en Joke Offringa namen de productie, het script en de regie van de horror voor hun rekening. Beide vrouwen maakten ‘That’s What I Like About Nijmegen’ in het kader van 48 Hour Film Project (48HFP). Deze internationale competitie stelt filmmakers voor de zware uitdaging om binnen 48 uur een film te maken. Van scratch tot oplevering.

Vrijdag 12 maart om 19:30 uur ontvingen alle deelnemers een genre, een personage, een regel tekst en een voorwerp die ze vervolgens in een film moesten verwerken. Uiterlijk 48 uur later, op zondag 14 maart om 19.30 uur, moest de film worden ingeleverd. Het zorgde voor een wild weekend met weinig slaap.

Maria Jeronimus en Joke Offringa, Team Amor Films, zijn sinds 2005 actief op het gebied van de korte film. Hun films zijn verrassend, sfeervol en kunstzinnig. Voor Nijmegen 2000 maakten ze ‘ Amor’, een poëtische film over de liefdesrelatie met de stad Nijmegen, die onder meer te zien was in het Lux-theater. In 2008 wonnen Joke en Maria de hoofdprijs met hun inzending voor de audioschilderijcompetitie van Holland Doc.

That's what I like about Nijmegen.
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie