Recensie: The Bride of Frank (Steve Ballot, 1996)

Frank is een eenzame zwerver die als hulpje mag dienen voor een stel truckchauffeurs. Hij helpt bij in- en uitladen van goederen en ondanks zijn leeftijd (we schatten hem ergens dik in de 60) doet hij nog aardig mee. Frank is echter niet die hij zegt dat hij is. Frank heeft namelijk de neiging om mensen die hem niet aanstaan te laten verdwijnen. Maar Frank is ook geil en driftig op zoek naar een stel borsten! Zijn collega’s regelen voor hem een advertentie waar diverse vrouwen op af komen. Dat kan nooit goed gaan..

‘A cultclassic!’ prijkt er op de hoes van de dvd The Bride of Frank. ‘Well done’ zegt radio-host Howard Stern. ‘Nou dat belooft wat!’ zal je wel denken. Vergeet dan even niet dat Howard Stern iemand is die ‘bad taste’ prima verwoord. The Bride of Frank moet doorgaan als een horror maar slaagt daar niet in. De beginscene is veelbelovend wanneer Frank een klein meisje oppikt in zijn truck en uiteindelijk overrijdt met hetzelfde voertuig. Enkele scenes waarin gore wel een erg groot woord is zijn ook deze enige referenties naar het horrorgenre. The Bride of Frank is veeleer een komedie. Zeker met een aantal drankjes op ga je lachen bij waarin onderbroekenlol toch leukste en soms wel hilarische scenes opleveren.

Frank, gespeeld door waarschijnlijk een echte zwerver genaamd Frank Meyer, doet zijn best maar is gewoon geen acteur. Je ziet hem in enkele scenes buitengewoon veel moeite hebben om zijn lachen in te houden. De andere acteurs, al is dat misschien wel teveel eer, doen er eigenlijk ook helemaal niet toe.

Het is toch knap dat met een superlaag budget, The Blairwitch Project is duur vergeleken met dit, toch zoveel teweeg word gebracht. Het is niet meer of minder dan een studentenfilm waarin de regisseur als de acteurs nog op zoek zijn naar wat er allemaal mogelijk is. Regisseur Steve Ballot doet vrijwel alles: Producent, schrijver en.. ja wat niet? En dat is toch op zich best knap te noemen.

Is The Bride of Frank daarmee een aanrader? Nou nee. De humor is leuk maar je moet er wel van houden. Ook het slechte beeldkwaliteit vergt veel geduld. Het gebrek aan goede acteurs evenmin. Het enthousiasme waarmee de crew werkt is wel bewonderingswaardig. Al met al een film die nu al gedateerd is en die je misschien slecht een keer ziet.

Bride of Frank is verkrijgbaar op dvd.

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

1 gedachte over “Recensie: The Bride of Frank (Steve Ballot, 1996)”

Plaats een reactie