Recensie: The Collector (2009), always takes one

The CollectorVan  de makers van SAW IV, V en VI prijkt er ook de voorzijde van de Blu-ray The Collector, een bijzondere vermelding als deel 1, 2, 3 beduidend beter waren. Hoewel het waarschijnlijk om de aanduiding van het genre gaat. Maar een film moet je nooit beoordelen op de makers of acteurs, maar op het verhaal en de spanning.

Het verhaal is goed, hoofdrolspeler Josh Steward kruipt in de huid van klusjesman Arkin en kampt met veel schulden, het geduld van de schuldeisers is bijna op. Bij zijn werkzaamheden als klusjesman komt hij erachter dat zijn werkgever een zeer waardevolle diamant bezit, diefstal hiervan zou hem in een klap  uit de schulden helpen.

Wanneer de rijke familie op vakantie gaat, besluit Arkin de gok te wagen, maar eenmaal in het huis blijkt hij niet alleen. Een gemaskerd monster heeft het huis veranderd in een doolhof met in iedere kamer een dodelijke val… Vluchten kan niet meer!

De film bevat eigenlijk alle elementen die een horrorfilm nodig heeft, de hoofdrolspeler zit in de problemen en belandt onder druk in een benarde situatie. De spanning stijgt langzaam zodat je met samengeknepen billen hoopt dat er niks ernstigs gebeurt. Dan volgt de confrontatie met The Collector en zijn gruwelijke daden.

Wat wel tegenvalt zijn de special features op de Blu-ray, het alternatieve einde is niet bijzonder, de deleted scenes zijn met recht uit de film gehaald en de music video van de soundtrack voegt voor mij niet zoveel toe.

The Collector is een heerlijke horrorfilm en het einde vraagt om meer. Of dit direct al de bedoeling was van de makers van SAW 4, 5 en 6 weet ik niet, maar een tweede deel is inmiddels aangekondigd: The Collectors.

Sterren: 4.0 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
13 jaren geleden

Op het eerste gezicht zou ik juist denken dat het verhaal niet goed is. Ik vraag me af of ze een goede reden hebben kunnen bedenken waarom er een gemaskerde man in het huis van een familie zit die op vakantie is om zich daar uit te leven. (Ik vermoed overigens dat die familie niet op vakantie is :P) En dan komt ook nog toevallig een inbreker naar datzelfde huis. De kans bestaat natuurlijk, maar is wel klein.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x