The Conjuring meets The Descent in het nieuwe project van Savage en Shepherd

De makers van de hitfilm Host die dit jaar op veel populariteit kon rekenen van critici zijn nu al bezig met een nieuw project. Jonge talenten Rob Savage en Jed Shepherd produceren samen met Studiocanal een soort van follow-up op Host. Het is echter géén vervolg op de Screen Horror film.

Tweede van links: Rob Savage

If Host was about the horror of lockdown, this is about the fear or going back outside, of the world reopening“. Een interessant concept en ik ben benieuwd op welke manier Savage en Shepherd de film gaan vormgeven. Ze zijn in ieder geval van plan om de film snel te gaan produceren en niet een “conventionele productie” aan te gaan. Aangezien Host binnen een paar weken opgenomen, bewerkt en uitgegeven is, zou het zomaar kunnen dat we over een paar maanden al deze film zien verschijnen.

Host (2020)

De film, die nog geen titel heeft, is gepitcht als “The Conjuring behind bars“. Het zou namelijk gaan over een groep vrouwen die een niet-succesvolle poging onderneemt om uit de gevangenis te ontsnappen, waarna ze een geheimzinnige kamer ontdekken die een donkere, kwaadaardige entiteit binnen de gangen van de gevangenis zal ontketenen. Savage gaf aan dat de film een claustrofobische toon zal hebben, zoals die in The Descent (2005), de Britse film over een groep vrouwen die grotten gaan onderzoeken.

Links: The Conjuring (2013), rechts: The Descent (2005)

In de titel noem ik, ietwat argwanend, de twee titels die Savage expliciet noemt als beschrijving van zijn project. Het is nogal wat, om jezelf zó veel druk op te leggen. The Descent en The Conjuring (2013) zijn namelijk beide erg goed ontvangen en erg goed bezochte horrorfilms. Ik ben misschien wat huiverig, maar we zullen zien wat de tweede filmmakers ervan zullen maken!

Denk jij dat dit project van Savage en Shepherd de kwaliteit van The Conjuring of The Descent zal halen? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie