Trailer ‘The Dead Center’, is deze patiënt reeds overleden?

Daniel Forrester is een psychiater, werkzaam in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij heeft wat moeite met het volgen van protocollen als het gaat om de behandeling van zijn patiënten. Wanneer er een nieuwe patiënt arriveert in het ziekenhuis, komt deze onder de behandeling van Daniel. Niemand weet wie de patiënt is. Hij reageert nergens op en is in catatonische toestand. Het blijkt dat de patiënt denkt dat succesvol zelfmoord heeft gepleegd en weer tot leven is gekomen.

 

Als ik lees, iemand komt terug uit de dood en brengt daarmee iets mee terug, dan flits als eerste de film Flatliners en de the autopsy of Jane Doe, door mijn hoofd. Op het terugkeren van de dood na, is deze film niet te vergelijken met Flatliners. Maar met The Autopsy of Jane Doe heeft het wel raakvlakken.

Wanneer Daniel zijn nieuwe patiënt wil behandelen, lijkt hij ,John uit zijn catatonische toestand te krijgen en  geeft John aan dat hij iets mee heeft genomen vanuit de dood.
Is dit de fantasie van een geesteszieke? Of zou het de waarheid zijn, wanneer er in het ziekenhuis patiënten op vreemde wijze sterven.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De trailer ziet er spannend uit, het verhaal is echter niet echt origineel. de verhaallijn  (op basis van de trailer)lijkt veel op die The Autopsy of Jane Doe.  in beide films staat centraal dat de dood, niet zomaar dood lijkt.  Deze film lijkt mij wel de moeite waard om lekker met een bak chips en iets te drinken te gaan bekijken.

The Dead Center is afgelopen maand in Amerika op dvd verschenen, hier echter nog niet in de schappen gespot.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie