Trailer en stills van The Experiment

26 speciaal geselecteerde mannen verlenen hun medewerking aan een psychologische onderzoek in de rol van bewaker of gevangene. Het onderzoek loopt uit de hand…

The Experiment

The Experiment, geregisseerd door Paul Scheuring en met rollen van Adrien Brody en Forest Whitaker, is een remake van de Duitse film ‘Das Experiment’ van Oliver Hirschbiegel uit 2001, welke vervolgens is gebaseerd op een experiment van de Stanford Universiteit.

Het Stanford prison experiment vond plaats in 1971 in de kelders van de universiteit onder leiding van Philip Zimbardo. De deelnemende studenten werden in twee groepen verdeeld: gevangenen en bewakers, in een korte tijd begonnen de studenten zich naar hun rol te gedragen; gevangenen werden onderdanig, de bewakers kregen de neiging om hun macht te misbruiken. Het onderzoek werd na zes van de geplande veertien dagen gestopt.

De remake The Experiment van de ijzersterke psychologische thriller komt op 31 maart in de bioscoop.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Trailer en stills van The Experiment”

  1. Das Experiment vond ik een vermakelijke film, maar niet dusdanig goed dat ik ‘m vaker wil zien. Naar deze remake ben ik wel benieuwd. Adrien Brody is één van mijn favoriete acteurs en met een beetje geluk weten ze met deze remake ook echt een betere film dan Das Experiment neer te zetten. Anders is het weer eens weggegooid geld, hoewel er aan een Engels gesproken film natuurlijk relatief meer te verdienen is dan aan een Duitse. Dus het zal vast wel genoeg geld opbrengen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie