Wees bang, want The Fly komt terug!

the_fly_outbreakEen echte horrorfan is zeker bekend met het verhaal van The Fly. Van oorsprong een kort verhaal uit 1957, geschreven door George Langelaan en gepubliceerd in de Playboy. In 1958 kwam er gauw een verfilming met niemand minder dan horroracteur Vincent Price in een van de rollen. Maar de meeste beroemde vertaling van het verhaal is wel de remake uit 1986 met Jeff Goldblum in de hoofdrol. Zeker met de beroemde scene waarin in detail wordt getoond hoe vliegen eten.

De vaste verhaallijn van The Fly gaat over een wetenschapper die een transporteur heeft uitgevonden en zichzelf als proefkonijn gebruikt, niet-wetende dat er een huisvlieg met hem mee is gegaan. Met als resultaat dat de wetenschapper en de vlieg zijn samengesmolten.

Volgend jaar komt de monsterlijke vlieg terug. In stripvorm en als vervolg op de film van 1986. The Fly: Outbreak is geschreven door Brandon Seifert (Hellraiser, Witch Doctor) en met tekeningen van Menton3 (Silent Hill). Het wordt een vijfdelige serie met enkele covers gemaakt door Jason Edmiston en Lukas Ketner.

In deze stripserie volgen we de bijna-menselijke zoon van de ongelukkige wetenschapper uit de film. De zoon is op zoek naar een geneesmiddel voor de gemuteerde cellen in zichzelf. Maar zijn doorbraak wordt opeens een uitbraak, met als gevolg dat iedereen eraan blootgesteld het risico loopt te veranderen in een monster.

Seifert vond The Fly uit 1986 een van de meest angstaanjagende dingen ooit gezien. En met de vorderingen op het gebied van genetisch gemanipuleerde organismen in de laatste 20 jaar, keek Seifert er enorm naar uit om hiermee te werken in de strip. Hij keek er enorm naar uit om samen te werken met een geweldige tekenaar als Menton3.

Redacteur Denton J. Tipton vond het wel een hele uitdaging om de strip te kunnen laten evenaren met de gore scènes, maar ook tragisch liefdesverhaal van de film, maar hij had alle vertrouwen in Seifert en Menton. Het verhaal is sterk en weet je te raken en de tekeningen zijn huiveringwekkend, zegt Tipton. Niemand is veilig. Wees bang. Erg bang.

Het eerste deel van The Fly: Outbreak wordt verwacht in maart 2015.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Wees bang, want The Fly komt terug!”

Plaats een reactie