The Following vanaf 29 januari te zien bij SBS6

The Following PosterNaar FBI-schattingen zijn er rond de 300 seriemoordenaars in Amerika. Wat als zij met elkaar in aanraking zouden komen? Met elkaar zouden communiceren? En wat als slechts één man hier een einde aan kan maken? In The Following lukt het één briljante seriemoordenaar een ultiem bondgenootschap van volgers op te zetten om zijn levenswerk af te maken.

The Following is een nieuwe angstaanjagende serie en wordt vanaf 29 januari om 21.30 uur na het succesvolle Elementary uitgezonden. SBS6 volgt de Amerikaanse uitzendingen met een week, waar de eerste aflevering op 21 januari werd uitgezonden.
Kevin Bacon speelt voormalig FBI-agent Ryan Hardy die als consultant wordt gevraagd wanneer beruchte seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) uit de gevangenis weet te ontsnappen.

De serie is gemaakt door Kevin Williamson een van de meest succesvolle scenarioschrijvers van Hollywood (o.a. Scream). Kevin Bacon noemt het “De engste show op televisie.” Centraal staat de rol van goed versus kwaad, met James Purefoy als psychopathische seriemoordenaar en vertegenwoordiger van het allerergste kwaad.

In 2003 is het Ryan Hardy (Kevin Bacon) die de seriemoordenaar achter de tralies weet te krijgen, nadat deze 14 studentes heeft vermoord op de universiteit waar hij werkt als docent literatuur. In tegenstelling tot het eerste onderzoek heeft Ryan Hardy ditmaal niet de leiding. Tien jaar later lijkt hij in niets nog op de persoon die destijds de seriemoordenaar kon oppakken. Nog steeds geplaagd door de klopjacht van 10 jaar geleden is er lange tijd niets meer van hem vernomen en komt hij terecht in een neerwaartse spiraal. Dit nieuwe onderzoek is zijn redding.

Ryan werkt nauw samen met Mike Weston (Shawn Ashmore) en FBI-specialist Debra Parker (Annie Parisse). Hoewel agent Weston idolaat is van Hardy, ziet de rest van het team hem eerder als een blok aan het been. Hardy weet hun vertrouwen te winnen als hij ontdekt dat Carroll heimelijk een netwerk van volgers heeft opgebouwd en dat hij veel meer van plan is dan een gevangenisuitbraak.

De spanning stijgt als Carrolls laatst bedoelde slachtoffer, destijds gered door Hardy, wordt ontvoerd door een van zijn volgers. Hardy begrijpt nu dat Carroll wil afmaken waar hij 10 jaar geleden mee bezig was, hij is nu zeker dat hij deze psychopaat moet stoppen. Dramatische taferelen achtervolgen Hardy en het FBI-team als het netwerk van volgers zich als een olievlek uitbreidt. Allemaal geregisseerd door de psychotische Carroll. Niemand is meer te vertrouwen, want iedereen zou een volger kunnen zijn.

The Following vanaf 29 januari elke dinsdag te zien om 21.30 uur bij SBS6.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “The Following vanaf 29 januari te zien bij SBS6”

Plaats een reactie