Recensie: The Hallow (Corin Hardy, 2015)

We nemen een huis in een donker bos, dichts bij zijnde buren niet op loopafstand en een jong gezin. Klinkt best standaard…
https://www.youtube.com/watch?v=N4GaaT69VHo
Een natuurbeschermer uit Londen reist met zijn vrouw en kind naar Ierland. Hij gaat daar een bosgebied onderzoeken waarvan de bijgelovige bevolking beweert dat het heilige grond is. Zonder dat hij er erg in heeft, verstoort hij met zijn werkzaamheden een hele horde demonen. Helemaal in zijn eentje moet hij nu de strijd aangaan tegen duistere wezens, ver weg van alles en iedereen. Zal het hem lukken zijn gezin te beschermen tegen deze allesvernietigende oerkrachten?

De beelden in deze film zijn prachtig. Het is donker, spannend en veel geschoten in de bosachtige omgeving, waardoor er continu een unheimlich gevoel opspeelt tijdens het kijken. De bossen zijn prachtig in beeld gebracht, ook als de man des huizes met de baby overdag op onderzoek uit gaat in het bos. Ook de scènes in het huis en de omgeving zijn super uitgewerkt en in beeld gebracht. Je hebt echt het gevoel dat je er bij bent.

Hierdoor zitten er enkele goede schrikeffecten in, waardoor de film spannend genoeg is. Er zitten verschillende goed uitgewerkte horrorelementen in, zoals de demonische wezens, de angst niet veilig te zijn in je eigen huis en alles wat die arme baby overkomt. Ondanks alle goede elementen voelt het laatste deel van de film onbevredigend aan. Na een tweede keer de film gekeken te hebben ben ik er nog niet achter waar dat precies door komt. Toch is het een goede en spannende horrorfilm, zelfs met een standaard start van het verhaal.

Ondanks het onbevredigende laatste deel van de film toch een erg spannende film!

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie