Geheimen van The Haunted Mansion worden onthuld in boeken en comics

De mysteries rond Disney’s beroemde spookhuis The Haunted Mansion worden voortgezet in een vijfdelige stripreeks. In samenwerking met Marvel wordt het eerste deel verwacht in maart 2016.

haunted-mansion02In de stripreeks The Haunted Mansion zullen verschillende mysteries worden onderzocht en onthuld. Waar komt die griezelige orgelmuziek vandaan? Zijn de grote hekken bedoeld om mensen buiten te houden? Of dingen binnen te houden? Je gaat kennis maken met de 999 spoken en geesten van het huis, maar pas op. Ze zijn op zoek naar een nummer 1000.

Het script komt van Joshua Williamson (Illuminati, Ghosted) en de tekeninge van Jorge Coelho (Loki: Agent of Asgard)
In nauwe samenwerking met de Disney’s mensen achter de attractie The Haunted Mansion probeert Williamson bij de stripreeks hetzelfde gevoel te creëren die je krijgt als je net uit de attractie komt. Of je een fan bent van The Haunted Mansion, Disney, Marvel of gewoon strips, als de lezer het gevoel kan krijgen van de attractie, dan vindt Williamson dat hij geslaagd is.

En naast deze stripreeks brengt Disney ook twee boeken uit van The Haunted Mansion:
Disney Parks Presents: The Haunted Mansion is een prentenboek met het verhaal die je hoort in de attractie en bijgevoegd is een cd met het lied Grim Grinning Ghosts.
Tales from the Haunted Mansion volume 1: The Fearsome Foursome is de titel van het eerste boek van een boekenreeks die de verhalen vertelt van de meest beroemde spoken van dit spookhuis. Met griezelige illustraties en een stevige kaft zien de boeken eruit alsof ze zo uit de bibliotheek van The Haunted Mansion komen.

Beide boeken worden verwacht in juli 2016.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Geheimen van The Haunted Mansion worden onthuld in boeken en comics”

  1. Komen deze boeken alleen uit in disneyland? Of worden ze gewoon verkocht via de boekhandel & bol. Want zou ze zeker graag willen hebben, dit zijn weer een keer interessante boeken om te lezen 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie