The Hole in 3D, een smakelijk kindermenuutje van Joe Dante

Hoewel regisseur Joe Dante de nodige ‘R-rated’ films heeft gemaakt (Piranha, The Howling), heeft hij zijn grootste successen behaald met films die voor een jeugdig publiek bedoeld zijn, zoals Gremlins 1 en 2 en Small Soldiers. Ook The Hole (in 3D) richt zich op een jonge doelgroep, maar hoewel het een vermakelijke film is, schiet The Hole waarschijnlijk zijn doel voorbij.

The Hole 3D - puppetThe Hole gaat over de broers Dane (Chris Massoglia) en Lucas (Nathan Gamble) die met hun moeder naar een klein plattelandsstadje verhuizen. Als ze hun nieuwe huis gaan verkennen, blijkt er in de kelder een mysterieus, zwaar vergrendeld luik te zitten. Dane en Lucas krijgen het luik toch open, maar het lijkt alleen maar toegang te geven tot een vreselijk diep gat. Samen met hun nieuwe buurmeisje Julie (Haley Bennett) laten de broers een camera in het gat zakken, maar ze beseffen niet eens dat ze daadwerkelijk iets filmen.

Vanaf het moment dat ze het luik geopend hebben gebeuren er enge dingen in het leven van Dane, Lucas en Julie. Ze worden stuk voor stuk geconfronteerd met hun grootste angsten, wat resulteert in een aantal lekkere griezelscènes. Wat er dan ook in het gat zit, één ding is duidelijk, het wil de kinderen dood hebben. Alleen door hun angsten onder ogen te komen, kunnen Dane, Lucas en Julie hun leven redden.

Persoonlijk vond ik The Hole goed te doen. Het is gefilmd in 3D, wat niet heel erg veel bijdraagt aan de film, maar toch leuk is. Er waren hier en daar wat kippenvelscènes en de acteurs leverden goed werk. Wat de film voor velen echter een afknapper zal zijn, is dat het een ‘kinderfilm’ is. The Hole is gericht op een doelgroep van 12 jaar en ouder, dat betekent dat de hoofdrollen worden gespeeld door kinderen. Dane Lucas & JulieDaarbij komt dat de griezelmomenten niet al te griezelig kunnen zijn, waardoor een grote groep horrorfans al af zal vallen. Aan de andere kant kan ik mij voorstellen dat een willekeurige tiener tussen de 12 en 16, die niet specifiek van horror houdt, The Hole juist te eng vindt. Voor velen zal The Hole het waarschijnlijk net niet helemaal zijn.

Bloody Mary proefnotitie: Smakelijk kindermenuutje, maar verwacht niet meer dan dat. The Hole 3D draait vanaf 17 maart in de bioscoop.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “The Hole in 3D, een smakelijk kindermenuutje van Joe Dante”

  1. Ach, volgens mij was het nuchter ook een prima kinder(horror)film geweest. Voor de verandering het pilsje vervangen door cola, en 1,5 uur verstand op nul.

    Beantwoorden

Plaats een reactie