The Hollow Ones: nieuwe horrordetective van Guillermo del Toro en Chuck Hogan

Met films als Hellboy, Pan’s Labyrinth en The Shape of Water op zijn naam is Oscarwinnaar Guillermo del Toro een onmisbare naam in de horror- en fantasywereld. Maar ook in de literatuur heeft Del Toro de nodige uitstapjes gedaan; samen met schrijver Chuck Hogan bracht hij tussen 2014 en 2017 de vampiertrilogie The Strain uit. Nu presenteren ze samen hun nieuwe detectivethriller The Hollow Ones!

The Hollow Ones volgt FBI-agente Odessa Hardwicke’s onderzoek naar een onverklaarbaar misdrijf. Bij het aanhouden van een moordenaar keerde haar collega Walt Leppa zich plotseling tegen haar en doodde ze hem uit zelfverdediging. Ze is geschokt door de tragedie, maar wat haar het meest bezighoudt is de schim die ze het lichaam van de overleden agent zag verlaten. Een onderzoek volgt. In haar speurtocht komt ze op het spoor van Hugo Blackwood, een schatrijke man die beweert al eeuwen in leven te zijn. Is hij gestoord, of is hij het enige verweer tegen het kwaad dat schuilt? Samen vormen ze een detectiveduo in een wereld vol spanning, mysterie en horror waarin Del Toro op zijn best is.

The Hollow Ones is vanaf 4 augustus 2020 te verkrijgen in het Engels op Bol en Amazon. Een Nederlandse vertaling is nog niet aangekondigd.

Interessant artikel?

Plaats een reactie