Trailer: Matt Dillon als seriemoordenaar in ‘The House That Jack built’

Even geleden verscheen een korte teaser trailer voor The House That Jack Built, de nieuwe film van regisseur Lars von Trier (MelancholiaAntichrist).

Opnieuw opschudding in Cannes

Zijn nieuwe psychologische horrorfilm is tijdens het Cannes Film Festival in première gegaan. Het was voor de eerste keer sinds 2011 dat von Trier weer eens een film mocht laten zien op het filmfestival. Eerder werd hij verbannen vanwege uitspraken over Adolf Hitler. “Hij is geen goede man, maar ik begrijp hem. Ik heb wel een klein beetje sympathie voor hem”, zei hij eerder op een persconferentie.

De nieuwe film van von Trier heeft echter voor flink wat opschudding gezorgd. De film was volgens critici zo ontzettend walgelijk dat honderd mensen tijdens de première zijn weggelopen. “Walgelijk. Om van te kotsen” en “Deze film had nooit mogen worden gemaakt” zijn slecht enkele van de velen kritieken.

Elke moord als een kunstwerk

The House That Jack builtIn de film The House That Jack Built speelt Matt Dillon een architect in de jaren ’70 en ´80 die er nogal een rare hobby heeft: mensen vermoorden. In de extreem gewelddadige film (volgens de critici), waar het bloed net zo vaak vloeit als in het afvoerputje van het slachthuis, zien we in 12 jaar een hoog intelligente architect zich ontwikkelen tot een seriemoordenaar. Hij ziet elke moord als een kunstwerk en gaat steeds verder en neemt ook steeds meer risico.

Zeker met een gladde hoofdrolspeler als Matt Dillon is de gelijkenis met ‘American Psycho’ niet ver te zoeken.
Andere rollen in de film zijn voor Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl, Riley Keough en Jeremy Davies.

Trailer


De film leverde alvast gemengde reacties op: hoewel zo’n honderd mensen de zaal uitliepen, kreeg von Trier in Cannes een staande ovatie van zes minuten. Vanaf 10 januari 2019 is The House That Jack Built ook op de Nederlandse schermen te zien. 
Laat ons weten wat jij ervan vindt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie