The House With the Six Heads wint pitchcompetitie Imagine Film Festival 2020

Er is dit jaar helaas geen Imagine Film Festival, wel kun je elke twee weken genieten van een aantal korte horrorfilms van voorgaande edities via Imagine Rewind. Maar ook de jaarlijkse Pitch Contest ging gewoon door en vond gister plaats via Zoom.

Met het project The House With the Six Heads wist Yfke van Berckelaer de jury (Ellis Driessen – Filmfonds), Brendan McCarthy – producent, Ierland en Matteo Lovadina – sales agent, Frankrijk) unaniem te overtuigen.

The House With the Six Heads is een mix van home invasion en wraakfilm met een vrouwelijk perspectief en een 17de-eeuwse setting. Na een gruwelijke gebeurtenis in haar huis neemt een jonge vrouw het heft in handen om de ongewenste gasten een voor een te grazen te nemen.

Het juryrapport luidt: Het is ons een groot plezier om de award toe te kennen aan dit opvallende en originele project. Het toont marktpotentieel en heeft een sterke onderliggende boodschap. Het gebruik van de legende van de ‘Zes Hoofden’ als een vrouwelijk wraakverhaal is actueel en nog altijd onderhoudend.

Yfke van Berckelaer wint hiermee een automatische deelname aan de internationale coproductiemarkt Frontières. Deze markt wordt normaal gesproken georganiseerd in Montréal, maar vindt dit jaar van 23 t/m 26 juli online plaats.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie