Recensie: The Killer Inside Me (Michael Winterbottom, 2010)

The Killer Inside MeEen dag na de persvoorstelling probeer ik nog steeds The Killer Inside Me (Michael Winterbottom) een plaats te geven. Hoewel hij niet het label horror heeft (wel misdaad, thriller en drama), leek deze film over een psychopaat mij toch interessant, maar vooralsnog weet ik niet wat ik van The Killer Inside Me moet vinden.

The Killer Inside Me speelt zich af in het Texas van de jaren vijftig, hoofdpersoon is Lou Ford, gespeeld door Casey Affleck (Ocean’s Eleven, Twelve en Thirteen). Lou is hulpsheriff in een ingedut stadje en lijkt op het eerste gezicht heel aimabel en normaal, maar dat is hij natuurlijk niet; Lou is een agressieve, manipulatieve, liegende sociopaat.

Ondanks dit gegeven, is het grootste deel van de film behoorlijk vlak. De scènes waarin Lou’s psychopathische kant naar voren komt, zijn vaak rauw en onverwacht, maar het zijn eilandjes in een film die verder rustig voortkabbelt. Dat is ook gelijk het probleem van The Killer Inside Me, hij is te saai voor de horrorfan en te expliciet voor de niet-horrorfan.

Op het acteerwerk van Casey Affleck en zijn collega’s is niets aan te merken. In de bijrollen zien we onder andere Kate Hudson (Bride Wars, Skeleton Key), Jessica Alba (Machete, Sin City), Ned Beatty, Tom Baker en Elias Koteas. Helaas zijn de vrouwen in het verhaal niet interessant, wat dat betreft hebben Alba en Hudson echt hun tijd verdaan met deze film, ze zijn gewoonweg overgekwalificeerd.

The Killer Inside Me is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Jim Thompson en werd al eens verfilmd in 1976 met Stacey Keach in de hoofdrol. Ik heb het verhaal niet gelezen en de eerste verfilming niet gezien, maar heb toch het idee dat Winterbottom’s verfilming wat kansen heeft laten liggen.

Bloody Mary proefnotitie: The Killer Inside is net paardenbiefstuk, op zich niets mis mee, maar het is niet het echte werk.
The Killer Inside draait vanaf 14 oktober in de bioscoop.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: The Killer Inside Me (Michael Winterbottom, 2010)”

Plaats een reactie