‘The Last of Us’ geremastered voor PlayStation 4

stealth through car maze in Pittsburgh_last-of-us-ps4

Vanaf vandaag is ‘The Last of Us Remastered’ verkrijgbaar voor de PlayStation 4. Na de release in 2013 is The Last of Us wereldwijd meer dan 200 keer bekroond tot ‘Game of the Year’. In deze nieuwe versie zijn er grote verbeteringen doorgevoerd. Dankzij de optimalisatie voor de nieuwe console, komt de filmische verhaallijn met sterke personages nog beter tot zijn recht. Naast de grafische updates, is de game ook voorzien van uren aan bonusmateriaal.

Last-of-Us-RemasteredThe Last of Us speelt zich 20 jaar na de uitbraak van een virus af, welke de mensheid hard getroffen heeft. De niet-geïnfecteerden leven in quarantaine waar het leven alles behalve gemakkelijk is. Voor verharde smokkelaar Joel is overleven het enige dat nog telt totdat hij de 14-jarige Ellie naar een andere stad moet smokkelen. Samen banen zij zich een weg door verlaten Amerikaanse dorpen en steden. De ene plek nog mooier dan de ander, dankzij de natuur die langzaam weer zijn gebied terug neemt. Onderweg wordt pijnlijk duidelijk hoe kil de wereld geworden is, terwijl er een speciale band tussen Joel en Ellie ontstaat.

De omgeving ziet er dankzij de kracht van de PlayStation 4 prachtig uit. Zo draait hij nu met 60fps op een resolutie van 1080p. Dankzij deze flinke verbeteringen komt de verlaten wereld beter tot zijn recht en is de game ervaring nog verfijnder. Tevens zijn er mooie extra’s te vinden, onder andere de 90 minuten durende documentaire Grounded. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen bij ontwikkelaar Naughty Dog. Er wordt dieper ingegaan op de gebruikte technieken, maar ook componist Gustavo Santaolalla komt aan het woord. Hij heeft met zijn muziek een mooie, passende sfeer neer weten te zetten die uniek is voor deze game. Optioneel kan tijdens cut-scenes commentaar worden aangezet, ingesproken door de regisseur en acteurs.

Alles wat reeds verschenen is in de PlayStation 3 versie, is gratis te downloaden voor de PlayStation 4. Zo neemt Left Behind (single player DLC) je mee in Ellie’s verhaal, nog voordat ze met Joel in aanraking kwam. Het multiplayer onderdeel Factions is ook in deze versie weer aanwezig terwijl de Grounded Bundle de speler voorziet van nieuwe levels en functionaliteiten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie