‘The Leviathan’ komt tot leven in fantastische teaser

The Leviathan -- Teaser

Filmmakers Niell Blomkamp (District 9), Simon Kinberg (X-men), Jim Uhls (Fight Club) zijn volgens Deadline allemaal betrokken bij het project van Ruairi Robinson. Filmstudio Fox is er zeer waarschijnlijk in geïnteresseerd. Maar wat is ‘The Leviathan’?

Het monster Leviathan
Volgens wikipedia
In Ugaritische teksten uit de 14e eeuw v.Chr. staat de Leviathan beschreven als de vijand van de stormgod Baäl. Het woord baäl betekende in het Kanaänitisch machtige heerser (mogelijk verwant met het Sanskriet bala, ‘sterk’) een titel vergelijkbaar met de term ‘farao’.

Leviathan zou de koning der vissen zijn, zoals Ziz de koning der vogels is en Behemoth de koning der zoogdieren.
[…]
In apocalyptische geschriften, evenals in het latere christendom, wordt de duivel als een voorstelling van de Leviathan gezien. In het apocalyptisch boek Henoch komt hij voor als het onmetelijk grote schepsel dat ‘de afgrond over de bronnen van de wateren overspant’. Zijn kaken worden soms de poorten van de hel genoemd. Aan het einde der tijden zal hij de laatste grote slag voeren met de aartsengel Gabriël.

Ruairi Robinson’s The Leviathan
leviathan-teaserHet project wordt duidelijk een sciencefiction-film dat zich in de 22ste eeuw afspeelt. De mensheid heeft kolonies gesticht op verschillende werelden. En kan sneller reizen dan het licht. Hoe? Een grondstof dat zich bevindt in de eieren van het grootste monster dat de mensheid ooit heeft gezien…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “‘The Leviathan’ komt tot leven in fantastische teaser”

  1. Behoorlijk. Wil hier meer van zien. Na het succes van Godzilla en Pacific Rim mogen meer monsterfilms niet uitblijven natuurlijk

    Beantwoorden
    • En gezien de mensen die er aan werken, heb ik goede hoop dat er naast het visuele spektakel ook verhaaltechnisch een goede, originele film kan worden neergezet (in tegenstelling tot Godzilla en Pacific Rim).

      Beantwoorden

Plaats een reactie