Klein en vreselijk: de Kleine Zeemeermin krijgt ook horrorsausje

Het mag geen verrassing zijn dat na het redelijke succes van Winnie The Pooh, en de aanstaande horrorvarianten van Mickey Mouse en Bambi, er nu een Vreselijke Variant komt van de Kleine Zeemeermin in The Little Mermaid.

Dit keer is het de beurt aan het sprookje uit 1837 van Hans Christian Andersen. Na al die tijd is het auteursrecht vervallen en heeft MSR Media International deze kans met beide handen gegrepen. Aangezien dit vooral moet meeliften op het momentum wat nu heerst met de verhorroring van sprookjesfiguren, verwacht ik hier geen hoogstaand stukje werk. Maar dat geeft niks.

poster The Little Mermaid
poster The Little Mermaid

Verhaal The Little Mermaid

In The Little Mermaid volgen we archeoloog dr. Eric Prince. Hij doet een wonderlijke ontdekking op een eilandje in het Caribisch gebied. Daar stuit de beste man namelijk op een tot voorheen onbekende, behoorlijk geavanceerde prehistorische samenleving. Tijdens de opgravingen ontmoet hij een mysterieuze vrouw, Aurora Bey. Hij valt als een blok voor haar, maar dat is uiteraard niet geheel toevallig. Zodra Aurora in beeld verschijnt, vinden er namelijk mysterieuze waarnemingen plaats van zeemeerminnen en beginnen er mensen uit zijn team te verdwijnen.

Als vriend en mentor dr. Ashley Prince komt versterken, komt ze achter de ware identiteit van Aurora en het gevaar wat huist in de plek wat Prince aan het opgraven is. Zou dr. Prince nog op tijd bij zinnen komen of -door liefde verblind- aan stukken worden gescheurd door de niet-zo-lieftallige Aurora?

De film wordt geregisseerd door Leigh Scott (Piranha Sharks). Verder spelen Lydia Helen (Nun with a Chainsaw), Mike Markoff (Springbreak Nightmare) en Jeff Danton er in mee.

Je kunt de trailer zien op de site van MSR Media.

Een releasedatum is er nog niet en het is ook nog niet bekend of The Little Mermaid in de Nederlandse bioscopen komt te draaien. Zoals altijd houden we het voor je in de gaten. Wat vinden jullie van nog een horrorvariant op een (oud) sprookje?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie