Recensie: ‘The New Daughter’ komt te laat op gang

Een vrij klassiek verhaal, een pas gescheiden vader verhuisd met zijn twee kinderen naar een afgelegen huis, waar rare dingen gebeuren. Echter dit keer is het niet het huis dat spookt, maar de tienerdochter in het gezin lijkt bezeten tot een opvallende heuvel in de nabij gelegen bosrand.

Vader John James schrijft het rare gedrag van zijn dochter in eerste instantie af op de puberteit en vervelende tijd die zijn gezin achter de rug heeft, maar zijn zoontje is inmiddels doodsbang voor zijn oudere zus… met een reden.

The New Daughter

The New Daughter wordt betiteld als horror/thriller, maar juist de spanning wordt maar niet opgebouwd en maakt dat de film voor het overgrote deel voornamelijk slechte drama is. Kevin Costner neemt de rol van de gescheiden vader John James op zich, maar speelt dit bijna zonder emotie. Ook Ivana Baquero weet niet de puberende, onverschillige tiener neer te zetten die het verhaal nodig heeft. De jonge Gattlin Griffith laat in zijn rol van zoontje Sam gelukkig nog enige menselijke emoties zien.

In het laatste half uur kijk je opeens naar een andere film, de spanning stijgt, de film wordt sneller en er worden op brute wijze mensen aangevallen en vermoord. De legende over de beruchte heuvel wordt duidelijk en blijkt griezelig waarheid te worden. De film eindigt zowaar met een klassiek einde van een echte horrorfilm.

The New Daughter - Ivana - Baquero

Ik moet toegeven dat het verhaal achter de film mij wel kon boeien, het korte verhaal The New Daughter van schrijver John Connolly staat als een huis. Regisseur Luis Berdejo heeft wel ervaring en succes met een paar korte films gehad, voor een lange avondvullende film lukt het hem niet om de spanning op te bouwen. Jammer, want met een beetje meer spanning en minder drama was dit een goede film geweest. The New Daughter draait vanaf 7 oktober in de bioscoop.

Sterren: 2.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie