The Night House: Duistere geheimen uit het niets. Recensie:

The Night House is een psychologische horrorfilm gemaakt door regisseur David Bruckner (VHS, The Signal). The Night House gaat over weduwe Beth (Rebecca Hall), die midden in een rouwproces zit na het overlijden van haar man. Beth heeft sinds de dood van haar man last van visioenen. Deze leiden ertoe dat Beth op onderzoek uitgaat en er zo achter komt dat haar man grote geheimen met zich meedroeg.

Er is bij de film gekozen voor een langzame, spannende, opbouw. Het lukt vervolgens om deze spanning de gehele film vast te houden. Tot bijna het einde van de film wordt de kijker de ruimte gegeven om de gebeurtenissen in de film weg te zetten als realiteit of als de beleving van een vrouw die in haar verdriet en depressie de weg kwijt is geraakt.

Het verhaal van de film is spannend maar de film wordt naar een hoger niveau gebracht door het geweldige acteerwerk van Rebecca Hall. Je voelt de pijn van Beth en dat geeft de film een nog grotere impact.

THE NIGHT HOUSE | Official Trailer | Searchlight Pictures

The Night House is simpelweg een aanrader. Het is een film waarin de kijker zich na een tijdje helemaal in kan verliezen. De film voelt meer aan als een zeer effectieve thriller en minder als een horror. Tenslotte is het nog belangrijk om te vermelden dat de film een redelijk traag tempo heeft. Desondanks wist deze film mijn aandacht heel de tijd vast te houden.

Ik heb erg van The Night House genoten en ik wil zeker deze film aanraden. Deze film is namelijk met gemak één van de beste horrorfilms die ik dit jaar heb gezien.

Sterren: 4 / 5

The Night House is nu te zien op Pathé thuis

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
1 jaar geleden

In retrospectief zag ik ook wel dat het een trage film is. Maar in de bioscoop viel me dat helemaal niet op. Ik werd zo door het verhaal en het acteerwerk van met name Rebecca Hall gepakt dat de film voorbij was voor ik er erg in had.
Samen met Malignant, een echte “Wanprestatie”, de twee beste horrorfilms van dit jaar!

Richard
Richard
1 jaar geleden

Staat ook op Disney Plus.. en idd een aanrader ❤️🔥❤️

Robin
Robin
1 jaar geleden

Gisterenavond The nighthouse gekeken.
En wat een geweldige film. Heb de film niet als traag ervaren.
Rebecca Hall speelt fenomenaal.
De topper van 2021.

Frank Mulder
1 jaar geleden
Antwoord aan  Robin

Nice, ik ben benieuwd. Zet hem dit weekend ook even op.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x