The Nun 2 komt eraan, en dit is wat we weten

the nun is bevestigd. Lees er meer over bij de nachtvlinders

Het gonsde al jaren in Hollywood: waar blijft The Nun 2, een vervolg op de film over de origine van Valak? Zou deze spinoff van de The Conjuring-franchise ervan komen of niet, nadat corona alles op losse schroeven zette? Productiemaatschappij Warner Bros. heeft het gisteren bevestigd: ja, The Nun 2 gaat er komen! Hier lees je wat we tot nu toe weten.

The Nun stamt alweer uit 2018 en vindt plaats in het universum van de The Conjuring franchise. In The Conjuring 2 zagen we hoe de onverschrokken demonologen in hun eigen huis geplaagd en opgejaagd werden door Valak, een demon die de vorm van een angstaanjagende non had gekozen. Het sinistere uiterlijk van de non sloeg in als een bom en maakte de weg vrij voor een spinoff, waarin we de achtergrond leerden kennen van Valak.

The Nun, opgenomen in Roemenië, speelde zich af in een duister 1952 waar Valak rondwaart in een klooster. De film was een hit met zijn gotische sfeer, veelbelovende openingsscéne en het onthulde draadje met Lorraine Warren. Ondanks dat de ontvangst van het wat dunne verhaal lauw was, heeft de film toch 365 miljoen dollar binnengeharkt terwijl hij geschoten werd met een budget van 22 miljoen.

Wat we tot nu toe weten over The Nun 2

Warner Bros. heeft gisteren tijdens CinemaCon in Las Vegas aangekondigd dat de productie van The Nun 2 definitief bevestigd is. Hierbij werd nog geen releasedatum onthuld. We tasten ook nog in het duister wat betreft het plot, maar aangezien Valak al heeft laten zien de tijdlijn van The Conjuring 2 gehaald te hebben, is er alle ruimte voor de schrijver om een bloedstollend verhaal te ontwikkelen over de demonische non! Wie die schrijver is? Akela Cooper, bekend van de 2021 hit Malignant. Ook kunnen we aannemen dat de vader van de The Conjuring franchise James Wan weer van de partij is, net als de actrice die Valak speelt: Bonnie Aarons. Wat we ook weten is dat de eerder aangekondigde andere spinoff van een griezel uit de franchise, The Crooked Man, niet is aangekondigd door Warner Bros. Of die film er nog van komt? Dat is maar de vraag.

the nun 2 komt eraan

Natuurlijk houden wij je op de hoogte van meer nieuws over de The Nun 2 zodra dat naar buiten komt. Kijk jij naar deze sequel uit, of had je liever eerst The Crooked Man willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “The Nun 2 komt eraan, en dit is wat we weten”

  1. Ik vond de horror non in The Conjuring 2 vreselijk effectief. Prachtige schrikeffecten, met dat schilderij bijvoorbeeld.
    De film The Nun vond ik wel aardig maar helaas toch minder geslaagd dan haar eerste optreden. Desalniettemin zal ik een vervolg wel gaan zien.

    Beantwoorden

Plaats een reactie