Imagine AFFF: The Perfect Host

Tijdens mijn voorbereidend onderzoek voor Imagine AFFF (m.a.w. het doornemen van alle films op de Imagine website) trok de film The Perfect Host al mijn aandacht. Ik vind de TV-serie Frasier een van de betere comedyseries en dat komt deels door David Hyde Pierce die Dr. Niles Crane speelt. Dat Hyde Pierce de hoofdrol speelde in The Perfect Host vond ik dus wel interessant. Ook het gegeven van de film sprak mij aan: Een bankrover die op de vlucht is voor de politie, gijzelt een man in diens huis. Maar ‘the perfect host’ is niet wat hij lijkt, en de rollen worden al snel omgedraaid. Ik besloot dus dat mijn eerste film van Imagine AFFF, The Perfect Host zou zijn.

The Perfect Host stelde zeker niet teleur. David Hyde Pierce is briljant als de gesoigneerde, maar zwaar gestoorde, Warwick (niet Warrick, zoals hij zijn gast corrigeert) Wilson. Het is een rol die de nodige uitdaging biedt, maar Hyde Pierce neemt elk obstakel moeiteloos. Ook de bijrollen worden goed gespeeld; Clayne Crawford, die bankrover John Taylor speelt, biedt goed tegenwicht en wordt zeker niet ondergesneeuwd door Hyde Pierce. Nathaniel Parker, oa bekend van The Inspector Lynley Mysteries, komt ook nog even voorbij. Het is leuk om hem te zien, al stelt zijn rol niet veel voor.

The Perfect Host is geschreven en geregisseerd door Nick Tomnay, die de film baseerde op een korte film die hij in 2001 maakte. The Perfect Host zit goed in elkaar en bevat een aantal leuke plotwendingen à la Sleuth. Zelf vond ik dat de film te lang doorging, de climax bevindt zich zo’n 10 minuten voor het einde, maar voor een speelfilmdebuut is Tomnay met vlag en wimpel geslaagd.

Bloody Mary proefnotitie: Deze biefstuk is bijna perfect!

The Perfect Host is tijdens Imagine AFFF nog te zien op:
16/04/2011 – 20:00 Kriterion 1
19/04/2011 – 18:10 Kriterion 2

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Imagine AFFF: The Perfect Host”

Plaats een reactie