Recensie: The Resident (Antti Jokinen, 2011)

De mooie, getalenteerde dokter Juliet (Hillary Swank) heeft recentelijk haar relatie verbroken en is op zoek naar een optrekje in New York om haar vrijgezelle leven te beginnen. Na een aantal stoffige studio’s te hebben bekeken die ook nog eens veel te duur zijn voor wat ze krijgt, stuit ze op een prachtig appartement in Brooklyn. Verhuurder Max (Jeffrey Dean Morgan) vraagt er maar een schijntje voor. Juliet ruikt, gek genoeg, geen onraad. Max gedraagt zich immers als een aardige huisbaas en ziet er bovendien aantrekkelijk uit. Maar als haar na een tijdje het angstige gevoel bekruipt dat ze continu in de gaten gehouden wordt, blijkt het allemaal niet zo geweldig te zijn als Juliet aanvankelijk had gedacht.

the resident

Deze film heeft mij niet zo weten te pakken als dat ik had gehoopt. De opbouw en het verhaal van de film is prima, hoewel het zoeken en vinden van een veel te goedkope appartement teveel riekt naar iets wat Juliet in de film niet ruikt. Daarbij komt dat het appartement zo ongelooflijk groot is, dat het ook ongeloofwaardig wordt. Voor het verhaal is het natuurlijk wel handig dat het groot is, aangezien er een boel verstopplekken moeten zitten.

De film bevat zeker zijn goede momenten, vooral Jeffrey Dean Morgan zet een prima prestatie neer als charismatische, maar oh zo zieke huisbaas. De dingen die hij doet zijn echt ziekelijk en irritant, wat mijns inziens betekent dat hij een goede rol neerzet. In het begin heb je er gewoon moeite mee om hem als psychopaat te zien.

Hillary Swank wordt voornamelijk gebruikt als lustobject en dat is een beetje raar, ik ben haar gewend in sterkere rollen en haar afgetrainde lichaam is niet echt het toonbeeld van lustopwekkendheid. Maar dat is een persoonlijke smaak. Daarnaast is haar rol vrij kleurloos en standaard, dat terwijl ze de film toch mede heeft geproduceerd. Ze lijkt wat te afgetraind en te hoekig voor een hulpeloos meisjesrol, wat gelukkig wordt rechtgezet in de slotscène.

En over die slotscène: de confrontatie is dus van verre aan te zien komen en wordt nodeloos verlengd door het niet afmaken van het karwei. Wat is dat toch in de filmwereld? Waarom maken ze niet meteen af wat ze begonnen zijn in plaats van te beginnen en het daarna op een lopen te zetten?


Al met al geen overtuigende film, leuk om eens te kijken, maar lang blijft The Resident niet hangen.

door Jeroen

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: The Resident (Antti Jokinen, 2011)”

  1. Compleet eens, gisteren gezien. Maar ik zou hem niet meteen aanraden, tenzij je niks anders meer liggen hebt om te bekijken. Sommige van de al weinige personages verdienden trouwens best een grotere rol…

    Beantwoorden

Plaats een reactie