It’s just a jump to the left! Een Rocky Horror avond om nooit te vergeten.

Sciencefiction, Double feature. The Rocky Horror Picture Show is een wereldwijd cult fenomeen, een rockmusical waarbij stil zitten lastig is. De wereldhit speelt nu eindelijk ook in ons kikkerlandje en de première was in de ITA op het Leidse Plein te Amsterdam. Met in de hoofdrollen o.a. Sven Ratzke, Esmee Dekker, Ellen Pieters, Samir Hassan en Yoran de Bont.

Deze energieke show speelde maar vijf avonden (met een negatieve test of volledige vaccinatiebewijs) kon je een mooi plekje scoren in de stadsschouwburg (ITA). Bij binnenkomst zag ik al genoeg echte fans, verkleed als personages en die ook een survivalpakket mee hadden. Het survivalpakket?! Ja daar kom ik zo op terug.

Deze “Nederlandse” versie is vertaald door Jeremy Baker. De meest bekende nummers blijven in het Origineel zoals: Time Warp, Hot Patootie en Coming Home. De andere nummers waren deels Engels en Nederlands. De show is interactief en vooraf werd er gemeld wat de do’s en de don’ts zijn. Natuurlijk mag je heerlijk mee dansen met the time warp en op de aangegeven momenten gebruik maken van je survivalpakket.

Mocht je nog een Rocky Horror maagd zijn is dat geen schande. De cultmusical komt uit 1975 en het geeft je “absolute pleasure” maar, Don ’t dream it, be it! Laat je meenemen door het pas verloofde stel Brad en Janet die verzeild raken in de bizarre wereld van dr. Frank N Furter. Hij heeft de knappe gespierde blonde supercreatie Rocky gemaakt. Zijn dienaren Riff-Raff, Magenta, Colombia en nog meer gasten zijn er bij op de stormachtige avond, waar Rocky wordt onthuld (geboren). Zoals ik al zei was het een stormachtige avond en het pas verloofde stel Brad en Janet, krijgen pech met hun auto. Ze lopen naar het kasteel van de sweet transvestite en hopen gebruik te maken van de telefoon. Ze komen wel op een hele speciale avond want, Rocky wordt geboren. De bizarre avond ontaard zich in een regelrechte libidotest met seksuele escapades. Zullen Brad en Janet nog maagd blijven?

Survivalpakket

Tijdens de show mag je je “survivalpakket” gebruiken want, de show is interactief. Je mag je verkleden wordt aangegeven en hebben mensen gelukkig ook gedaan. Naaldhakken, netpantys, korsetten en pruiken. Het was er allemaal!

Tijdens het lied Over at the Frankenstein place mag je een lampje en je krantje gebruiken, want Brad en Janet liepen buiten in de regen. Wat een heerlijk gezicht was dat! De hele zaal deed mee. De feestmutsen mochten op tijdens het diner en feesttoeter als Rocky tot leven komt. Pak je confetti als Frank en Rocky naar het echterlijk bed gaan. En dan is er nog de bel(sleutelbos mag ook) bij Planet Schmanet, When we made it, did you hear a bell ring. De speelkaarten mag je ook gebruiken als Frank coming home zingt.

Wat een heerlijke avond was het! Er was een live band dat geweldig mee rockte en het publiek was ook enthousiast. De rockmusical speelt vanaf 25 september tot en met 9 januari door het land. Kijk op degraafencornelissen.nl voor de agenda.

Ik geef dit 5 sterren.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie