Ook De Sims houden van horror

Weerwolven, vampiers, heksen en feeën, o jee! Dat het bovennatuurlijke genre populairder wordt zien we natuurlijk graag, hoewel we er van bewust zijn dan veel van onze lezer niet dolenthousiast worden van de Twilight-reeks. Ook Electronic Arts wil een graantje meepikken van het genre en bracht vandaag een bovennatuurlijk uitbreidingspakket voor De Sims 3.

De Sims 3: Bovennatuurlijk Release trailer

Het zeer uitgebreide persbericht luidt: In De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen spelers in de huid kruipen van krankzinnige weerwolven onder een volle maan, enge vampiers, betoverende heksen en ondeugende feeën, terwijl ze op verkenning gaan in de nieuwe wereld die Moonlight Falls heet. Spelers kunnen aan de slag gaan met betoverende magie en mysterieuze verrassingen, terwijl hun Sims een bovennatuurlijk leven leiden. Het is vanaf nu mogelijk om met nieuwe soorten Sims te spelen, die ieder hun eigen mystieke krachten en betoverende eigenschappen hebben.

“Dit uitbreidingspakket voegt een nieuwe, magische dimensie toe aan De Sims. Er gaat voor spelers een wereld vol nieuwe manieren om verhalen te vertellen open,” aldus Kari St. John, senior-producent voor The Sims Studio. “We zijn blij dat we onze spelers creatieve hulpmiddelen in handen kunnen geven, waarmee ze de mogelijkheid hebben om eigentijdse verhalen te vertellen, die geïnspireerd zijn op dit bovennatuurlijke thema.”

Er komen allerlei nieuwe bovennatuurlijke personages voorbij, met nieuwe leuke gameplaymogelijkheden die nooit eerder voorbij zijn gekomen in De Sims 3. Spelers kunnen hun Sims bovennatuurlijke levens laten leiden als weerwolven, feeën, heksen en vampiers, die stuk voor stuk volledig aangepast kunnen worden via het menu ‘Sim creëren.’ Heksen kunnen elkaar uitdagen voor een toverduel, of elkaar aftroeven met vliegstunts op de toverbezembaan. Weerwolven kunnen op jacht gaan naar verzamelbare voorwerpen en geheel volgens hun eigen wil afwisselen tussen hun menselijke vorm en hun weerwolfvorm. Feeën kunnen geintjes uithalen met andere Sims en positieve aura’s uitstralen, terwijl vampiers ’s nachts de boel onveilig maken en hun verleidingstechnieken gebruiken om andere Sims ervan te overtuigen dat het veel leuker is in hun midden.

Behalve allerlei nieuwe bovennatuurlijke Sims biedt De Sims 3 Bovennatuurlijk ook allerlei nieuwe elementen in de gameplay, waar alle Sims in de game hun voordeel kunnen doen, ongeacht of het bovennatuurlijke of “gewone” Sims zijn. Alle spelers kunnen hun Sims de alchemievaardigheid laten ontwikkelen en zo allerlei elixers brouwen, die variëren van liefdesdrankjes tot zonnebrandcrème voor vampiers en zelfs zombificatiebrouwsels. De Sims gaan op verkenning in de mysterieuze wereld van Moonlight Falls, waar ze duistere geheimen aan het licht brengen, naar zeldzame ingrediënten kunnen zoeken en uiteindelijk de meest krachtige elixers zullen brouwen. Sims die deze vaardigheid volledig in de vingers hebben, kunnen de status van meesterlijke alchemist bereiken en iedereen die een paar extra Simdollars wil verdienen doet er goed aan om een bezoekje te brengen aan de plaatselijke alchemiewinkel, om daar de zelf gebrouwen goedjes te verhandelen.

Behalve weerwolven, feeën, heksen en vampiers, zullen de Sims nog meer spoken dan voorheen tegenkomen in hun stad. Spelers kunnen voor het eerst in De Sims 3 spoken aanpassen. Het is zelfs mogelijk om de doodsoorzaak uit te kiezen, zoals de verdrinkingsdood, dood door brand en dood door meteoor. In De Sims 3 Bovennatuurlijk komt er ook een nieuwe doodsoorzaak voorbij: dood door toverballen. Hier krijgen Sims die geen maat kunnen houden mogelijk mee te maken.

De nieuwe stad Moonlight Falls ligt in een mistige afgelegen vallei. Deze omgeving vormt de ideale mysterieuze achtergrond voor De Sims 3 Bovennatuurlijk, met nieuwe locaties die Sims kunnen gaan verkennen. Bovennatuurlijke Sims hebben hun eigen mystieke hangplekken, zoals Vargs Taveerne, waar weerwolven samenkomen onder het licht van de volle maan. Sims kunnen ook de zigeunerkaravaan bezoeken voor een toekomstvoorspelling, of zelf carrière maken als waarzegger, waarbij ze kunnen kiezen om als eerlijk medium of als paranormale oplichter hun geld te verdienen.

Spelers kunnen in De Sims 3 Bovennatuurlijk de maancyclus voor het eerst besturen. Bij volle maan gebeuren er allerlei vreemde dingen en kunnen er magische krachten opspelen. Zowel bovennatuurlijke als gewone Sims zullen te maken krijgen met de effecten van de volle maan. Spelers kunnen de duur van de maancyclus zelf aanpassen, of ervoor kiezen om voortdurend onder een volle maan te spelen om de meest betoverende dingen mee te maken.

In De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen spelers op verkenning gaan in een uitgebreide nieuwe wereld vol bovennatuurlijke Sims, vloeken en bezweringen, onverwachte transformaties, dood de lucht suizende wezens en andere enge verrassingen. Leef een bovennatuurlijk leven met het nieuwste uitbreidingspakket voor De Sims 3 en speel op nieuwe magische, mysterieuze en maffe manieren met het leven.

Het uitbreidingspakket in nu te koop voor PC en Mac.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Ook De Sims houden van horror”

  1. Wauw, supertof! Geweldig dat ze ook zeggen ‘Play with life’, hun slogan. Een goede insteek om het bovennatuurlijke in te leiden in Sims 3! 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie