Nieuwe Lovecraftiaanse horror van Ben Templesmith: The Squidder

squidderDe beroemde Ben Templesmith (30 Days of Night) komt terug met een nieuwe vierdelige serie, die hij zelf van top tot teen verzorgt. Verhaal, tekeningen, tekst en ook de cover. The Squidder wordt een mix van horror en fantasy met Lovecraftiaanse elementen en een laagje zwarte humor. Templesmith zegt dat The Squidder een mix is van Mad Max, Cthulhu wezens en alles waar hij zo van hield van de actiefilms van Dolph Lundgren van de vroege jaren ‘90.

Het verhaal gaat over een oude soldaat, een van de laatste van de legendarische Squidder legioenen, die hebben gevochten in een vergeten oorlog. De postapocalyptische wereld heeft hem achtergelaten, maar dat verandert wanneer een afgedankte relikwie met een doodswens en een opstandige Squid priesteres de tentakelachtige aliens, die heersen over de mensheid, ten val willen gaan brengen.

Deze serie wordt samen uitgebracht door IDW Publishing en 44FLOOD, de uitgeverij waar Templesmith medeoprichter van is. IDW Publishing is erg blij weer met Templesmith samen te werken. Deze stripuitgeverij heeft veel aan Templesmith te danken. Zijn 30 Days of Night was de eerste strip die IDW uitbracht en de uitgeverij daarmee gelijk op de kaart zette. Dat deze strip net samenvalt met de 15de verjaardag van IDW Publishing is een leuk toeval. IDW hoopt op meer samenwerkingen met 44Flood.

Ook Templesmith zelf kijkt ernaar uit om weer samen te werken met IDW Publishing, waarmee hij een goede geschiedenis heeft. Met de hulp van IDW publishing hoopt Templesmith zijn projecten in boekenwinkels en stripzaken te krijgen.

Het eerste deel wordt verwacht eind juli. En naast deze vierdelige serie, komt ook een striproman uit met alle vier de delen in zeer gelimiteerde uitgave.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie