James Wan verfilmt Stephen King’s ‘The Tommyknockers’

Na vier verfilmingen van Stephen King’s boeken vorig jaar (It, The Dark Tower, Gerald’s Game en 1922), staat alweer de volgende boekverfilming van de ‘koning van de horror’ in de wachtrij: The Tommyknockers.

De film The Tommyknockers zal worden geproduceerd door James Wan (Saw, The Conjuring) en Roy Lee (IT). Het duo werkt samen met Larry Sanitsky, die in 1993 de ABC-miniserie van ‘The Tommy Knockers’ met Jimmy Smits en Marg Helgenberger in de hoofdrol, produceerde.
Het gelijknamige boek van Stephen King verscheen in 1987, in Nederland kreeg het de titel De Gloed.

Het speelt zich af in het kleine stadje Haven, Maine waar een gevaarlijk gas uit een opgegraven ruimteschip komt. Inwoners van de stad ontwikkelen bovenmenselijke krachten en een gevaarlijke groepsgeest. Eén bewoner, Gard (Jimmy Smits), heeft een stalen plaat in zijn hoofd en is bestand tegen de invloed van het gas. Hij begint aan zijn poging om de invasie te stoppen.

Stephen King zelf vindt The Tommyknockers overigens niet bepaald een goed boek. King noemde het “vreselijk” en beweerde dat hij in een alcoholische waas verkeerde op het moment dat hij het schreef. Toch was het boek een enorme bestseller, zoals de meeste andere werken van de auteur. NBC wilde in 2013 een nieuwe versie van The Tommyknockers produceren, maar daar is tot nu toe nog niets van terechtgekomen.

Er is verder nog niets bekend over een releasedatum, of wie in de hoofdrol gaan spelen. Dus houd de updates in de gaten. Check ondertussen Wan’s The Conjuring op vrijwel elke streamingsdienst die er is of bereid je voor op de release van zijn volgende film: De DC Comic-verfilming Aquaman op 18 december 2018.

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie