Val Kilmer is The Traveler (recensie)

Het Aruba International Film Festival had in juni de twijfelachtige eer de wereldpremière van The Traveler te hebben. Het zal een van de weinige bioscoopvertoningen zijn geweest, want de film wordt in de meeste landen gelijk op DVD uitgebracht.

The Traveler is geregisseerd door Michael Oblowitz, een Zuid-Afrikaanse filmmaker die onder andere de Steven Seagal vehikels Out For A Kill en The Foreigner op zijn naam heeft staan. Het is op zijn zachts gezegd dan ook opvallend dat Val Kilmer heeft besloten met Oblowitz samen te werken. Niet dat Kilmer de laatste tijd zulke cinematografische hoogstandjes aflevert, maar toch, van de acteur die schitterde in Willow, The Doors en Kiss Kiss, Bang Bang had ik toch iets anders verwacht.

Val Kilmer in TheTravelerOp zich is het verhaal van the Traveler niet eens zo slecht. Op kerstavond loopt een zonderlinge man een politiebureau binnen, hij bekent schuldig te zijn aan moord. Zijn merkwaardige gedrag jaagt de aanwezige agenten de stuipen op het lijf en die angst is niet ongegrond; stuk voor stuk worden de dienders door een onzichtbare moordenaar afgeslacht. Maar wat is de rol van de geheimzinnige man, die door iedereen Mr. Nobody wordt genoemd?
 
 
 
Ondanks het verhaal, komt de film niet uit de verf. Val Kilmer stelt erg teleur als Mr. Nobody, het personage is vlak en Kilmer’s acteerwerk is gekunsteld; als hij zo doorgaat, zal hij echt een nobody worden. Ook de andere personages zijn niet interessant, ze zijn té stereotype en de acteurs kunnen er niets mee.

Er zitten een aantal bloederige scenes in de film, toch zou ik The Traveler absoluut geen slasher noemen. De special effects zijn okay, maar voor de doorgewinterde horrorfan is deze film te saai. Ook met de spanning wil het niet vlotten, de suspense wordt gewoon niet goed opgebouwd.

The TravelerHoewel het einde van The Traveler wel een verrassende wending heeft, blijft het een ondermaatse revenge film. Het is dat ik hem voor De Nachtvlinders wilde recenseren, maar anders had ik hem al ver voor het einde uitgezet.

Bloody Mary proefnotitie: Wraak is zoet, maar dit smaakt nergens naar. The Traveler is nu verkrijgbaar op DVD.

Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Val Kilmer is The Traveler (recensie)”

  1. Deze film was echt te saai en erg ongeloofwaardig, beetje vreemd dat Val Kilmer hier aan mee gewerkt heeft. Maar ja, hoeveel aanbiedingen voor een nieuwe film zal hij tegenwoordig nog krijgen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie