The Vegan Vampire – winnaar Imagine Time Capsule 2010

Suzi Terror heeft op het Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival met haar korte film The Vegan Vampire de Imagine Time Capsule 2010 in de wacht gesleept. Een prijs voor degene die het fraaiste retro-filmpje maakte, geïnspireerd door het themaprogramma Retro-Magie.

Daarnaast bevatte de award in zijn binnenste twee vrijkaarten voor de slotfilm van Imagine 2010 en twee vrijkaarten voor de openingsfilm van Imagine 2011. Bovendien valt The Vegan Vampire, net als de andere drie genomineerde filmpjes, de hoogste eer toe: een vertoning op het witte doek tijdens Imagine.

Vegan Vampire crew

Juryrapport

In The Vegan Vampire keren we terug naar de dagen van de zwijgende Duitse expressionistische film. De jury was zeer onder de indruk van de verzorgde productie an sich en van actrice Mirte Eggenkamp in het bijzonder, die als de tragische veganistische vampier in mimiek en motoriek nauwelijks onderdoet voor de grote klassieke filmmonsters. Nosferatu was nooit ver weg in dit melodrama dat met zijn bloed kotsende hoofdpersoon bovendien Andy Warhol’s Dracula in herinnering riep. Nog een ode dus, maar dan aan een later tijdperk.

The Vegan Vampire (1928)
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie