The Walking Dead krijgt mogelijk een film

Alweer de laatste aflevering van het achtste seizoen The Walking dead was op 15 april te zien op Fox. Volgens Scott Gimple (de huidige showrunner van The Walking Dead) kwam hiermee niet alleen het seizoen, maar ook het verhaal van de afgelopen 8 jaar ten einde. De finale van seizoen 8 The Walking Dead mag dan de slechts bekeken slotaflevering zijn van de serie, volgens de makers zit er nog volop leven in de zombieserie. Vanaf seizoen 9 gaat de serie een totaal andere kant op met nieuwe acteurs en nieuwe verhaallijnen, maar ook een nieuwe weg naar het witte doek behoort tot de mogelijkheden. Gimple hint naar een film.

Geheel bevestigen dat er een film komt doet hij niet, maar Gimple is wel bezig met een vervolg van de horrorserie. In een interview met Vulture laat Gimple over zijn plannen weten: “Er zijn zoveel mogelijkheden die hier ik niet eens ga specificeren. Maar het belangrijkste is dat we ons blijven ontwikkelen en we de wereld van The Walking Dead steeds vanuit een andere kant belichten.” Als hem wordt gevraagd naar de mogelijkheid van een film, antwoordt hij: “Dat is de variatie waar ik het over heb, al die verschillende manieren waarop je het verhaal kunt vertellen. De mogelijkheden zijn eindeloos.” Vooralsnog zijn de plannen nog net zo geheim als de nieuwe personages in het negende seizoen. Volgens AMC is het de bedoeling dat in seizoen 9 The Walking Dead en Fear The Walking Dead (samen de ´Dead Universe´) uiteindelijk in elkaar gaan overlopen. Seizoen 9 van de zombieserie heeft nog geen begindatum, maar wordt naar verwachting ergens in oktober 2018 uitgezonden.

We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar voor de mensen die geen idee hebben: de populaire serie speelt zich af in een wereld die door zombies is overgenomen en volgt een groep overlevenden die zich moeten zien te redden tussen de vleeseters. Daarbij blijken de mensen niet zelden gevaarlijker dan de monsters. Het gegeven van deze griezelsoap is niet bijster origineel, maar effectief uitgewerkt, met een afgewogen mix van horror, actie en menselijk drama. die dagelijks probeert te overleven.

Zou jij een film willen zien van The Walking Dead?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “The Walking Dead krijgt mogelijk een film”

  1. Nee, niet echt.
    Ik ben al een paar seizoenen redelijk klaar met deze serie en na een paar afleveringen in dit laatste seizoen zelfs echt gestopt met kijken.
    Van de genoemde afgewogen mix is weinig meer over. Het is vooral verworden tot een pief paf poef actieserie zonder de dramatische morele afwegingen die in de eerste seizoenen gemaakt werden. Toen ging het er nog echt om dat de mensen zich moesten aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid van de zombie apocalypse en zichzelf opnieuw moesten uitvinden.
    Nu gaat het alleen maar om het verslaan van elke keer weer een nieuwe en ergere bad guy met veel, heel veel wapen gekletter. Voor mij is de charme er al een poosje af.

    Beantwoorden

Plaats een reactie