The Walking Dead-bedenker werkt aan een exorcismereeks

ExorcismeRobert Kirkman, de man achter de comics en de televisiereeks The Walking Dead, werkt aan een nieuwe serie – zowel voor TV als comics. Deze keer staan er geen zombies centraal, maar duikt Kirkman onder in de wereld van het exorcisme.

De serie zou draaien rond Kyle Barnes, die sinds kindsbeen af bezeten is. Nu is Kyle volwassen en wilt hij een spirituele zoektocht ondernemen op zoek naar antwoorden. Maar wat Kyle Barnes niet weet is dat de waarheid meteen het einde van de wereld kan betekenen.

Voor de televisiereeks zal Robert Kirkman terug samenwerken met Fox International Channels en producer David Alpert, die ook verantwoordelijk zijn voor de succesreeks The Walking Dead. Volgens Fox International Channels zal de reeks alvast een unieke televisiereeks zijn. De wereld van de duiveluitdrijvingen en exorcisme was de voorbije jaren al vaker een inspiratiebron voor heel wat films, maar het onderwerp stond nooit eerder centraal in een televisieserie. Zij hopen dan ook dat de reeks het genre nieuw leven kan inblazen, net zoals The Walking Dead deed voor de zombieverhalen.

De comics zullen verdeeld worden door Skybound en Circle of Confusion. Voorlopig is nog bekend wanneer de comic en de tv-serie zouden mogen verwachten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “The Walking Dead-bedenker werkt aan een exorcismereeks”

 1. Ik ben al jaren fan van The Walking Dead comics en vind de televisiereeks ook erg gaaf, dus ik ben wel benieuwd of Kirkman er ook in een ander genre iets cools van kan maken. Als The Walking Dead er maar niet onder hoeft te lijden 😉

  Beantwoorden
 2. Foutje in de title, the Walking Death!

  Klinkt verder wel interessant, als het van hetzelfde caliber wordt als de comics van TWD kan het bijna niet misgaan!

  Beantwoorden
 3. Robert Kirkman heeft ondertussen ook een nieuwe comics-reeks Thief of Thieves, die ook meteen een TV-serie zal moeten worden. En bij die reeks is het alvast zo dat Kirkman het idee heeft geleverd, maar het zijn anderen die de comics zullen maken. Hij treedt daar meer op als een soort van showrunner. Ik vermoed dat dit ook zo bij deze exorcismereeks zal zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie