The Wolf Gift: Keert Anne Rice terug naar het horrorgenre?

Anne Rice is vooral bekend van haar bijdrage aan het horrorgenre met haar vampierkronieken. Het eerste deel over vampiers, genaamd ‘ Interview with a vampire’ schreef ze in 1976. Dit boek werd zeer enthousiast ontvangen en omschreven als ‘een heruitvinding en een verfrissing van de archetypische vampiermythe’. In 1990 ging Rice zich richten op het leven van de Mayfair heksen. ‘ The Witching Hour’ mag zich hiervan het eerste deel noemen. In 2000 vervlocht Rice deze twee werelden in het boek ‘ Merrick’. Een aantal van haar boeken, zoals ‘Interview with a vampire’ en ‘ Queen of the damned’ hebben zelfs het witte doek gehaald. In 2009 sloeg Rice een andere richting uit door over engelen te gaan schrijven. In deze boeken werden vooral spirituele thema’s aangehaald. De horrorelementen die in haar eerdere boeken zo prominent aanwezig waren, verdwenen naar de achtergrond.

Boek the wolf giftHet afgelopen jaar heeft Anne Rice zich vooral beziggehouden met het verstrippen van haar roman ‘ The servant of all bones’. Deze zal verschijnen in een zesdelige comicserie, waarvan het laatste deel in januari 2012 zal verschijnen. Maar wat betreft boeken heeft Rice het afgelopen jaar ook niet stilgezeten. Met ‘The wolf gift’, die half februari 2012 zal verschijnen, keert ze terug naar de bovennatuurlijke slechteriken. Na vampieren, heksen en engelen zijn nu de weerwolven aan de beurt. Zelf omschrijft ze het boek als volgt:

‘ Het gaat over een jonge man, die verandert in een weerwolf. Het is mijn zienswijze op hoe een jonge man deze transformatie ervaart, hoe hij ermee omgaat en wat voor invloed dit heeft op zijn leven’.

Het verhaal speelt zich af aan de ruige kust van Californie. Een jonge verslaggever heeft van de San Francisco Reporter de opdracht gekregen een oude vrouw te interviewen over haar familiegeschiedenis. Hier wordt hij aangevallen door een dier, dat hij niet kan onderscheiden in de duisternis. Dit heeft als gevolg dat de jonge man besmet wordt met de gave van de wolf. Hij wordt heen en weer geslingerd tussen gevoelens van afgrijzen en extase. Moet hij deze gave toelaten of er juist tegen vechten? Hierbij raakt hij verstrikt in een vreemde en gevaarlijke reddingsactie en wordt hij opgejaagd door de autoriteiten. Hij gaat op zoek naar zijn eigen natuur en probeert het antwoord te vinden op verschillende vragen. Zijn er meer zoals hij? En welke kennis en geheimen schuilen er achter de gave van de wolf?

Met dit boek richt Anne Rice zich op een voor haar nieuwe wereld van bovennatuurlijke wezens. Er zijn al verschillende boeken over deze monsters geschreven. De vraag is natuurlijk, wat de zienswijze van Rice zal zijn op dit fenomeen. En betekent dit boek voor Rice de terugkeer naar het horrorgenre? We zullen het allemaal zien op 14 februari 2012, want dat verschijnt het boek in Amerika bij Knopf Uitgevers. Hier zal het boek verkrijgbaar zijn in de betere boekhandel.

 


Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie