The World’s End toch wel in de bioscoop in Nederland

The World's EndDe film The World’s End is vanaf 14 november toch in de Nederlandse bioscoop te zien.

Wat begon met het door zombiefans zeer gewaardeerde Shaun of the Dead in 2004 en in 2007 vervolgt werd met Hot Fuzz, heeft een derde en laatste deel gekregen met The World’s End. Regisseur Edgar Wright en Simon Pegg noemen het hun Three Flavours Cornetto Trilogy (geïnspireerd op de Three Colours Trilogie van Krzysztof Kieślowsk).

Na een petitie actie heeft Universal blijkbaar besloten om alsnog de film die op IMDB een 7,5 heeft in Nederland uit te brengen. Universal heeft geen officiele reden gegeven, maar het lijkt dat de actie zoden aan de dijk gezet heeft. Dus nu snel naar de bioscoop om een kijkje te nemen in The World’s End.

De film gaat over een kroeg met de illustere naam The World’s End. Toen de mannen – bijgestaan door Martin Freeman, Paddy Considine, Eddie Marsan – nog jongetjes waren faalden ze in hun ultieme kroegentocht, nu 20 jaar later willen ze deze queeste alsnog afronden en ook de laatste kroeg “The World’s End” bereiken. Helaas voor de mannen is de naam van de kroeg wel erg toepasselijk voor deze nacht.

The World's End | 14 november in de bioscoop

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
10 jaren geleden

Vond het al vreemd dat er sprake van was om de film hier niet te vertonen. Overigens draaide Shaun of the Dead (in mijn herinnering) maar heel kort in de Nederlandse bioscopen.

netzotov
netzotov
10 jaren geleden
Antwoord aan  Sjors

Ja ik ook. Is daar nou een duidelijke reden voor geweest? Wel blij dat het alsnog komt. Films van die twee zijn om te smullen!

Sjors
Sjors
10 jaren geleden
Antwoord aan  netzotov

En in het bij zonder die drie, want het trio Pegg, Frost en Wright zijn verantwoordelijk voor deze “trilogie”. Paul was ook leuk, maar haalt het wat mij betreft niet bij Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Ik gok dat de reden voor het in eerste instantie niet willen vertonen hier isze de film in eerste instantie niet hier wilden vertonen omdat ze denken dat er te weinig animo voor is (een financiële reden dus).

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Beetje vergelijkbaar met This is the End welke volgens mij bij Pathe helemaal niet gedraaid heeft.(onbegrijpelijk want ook een hilarische film) Ben idd benieuwd hoe dit wordt nu ze weer met z’n 3en zijn nadat paul toch wel iets minder was zo zonder Wright.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x