The World’s End toch wel in de bioscoop in Nederland

The World's EndDe film The World’s End is vanaf 14 november toch in de Nederlandse bioscoop te zien.

Wat begon met het door zombiefans zeer gewaardeerde Shaun of the Dead in 2004 en in 2007 vervolgt werd met Hot Fuzz, heeft een derde en laatste deel gekregen met The World’s End. Regisseur Edgar Wright en Simon Pegg noemen het hun Three Flavours Cornetto Trilogy (geïnspireerd op de Three Colours Trilogie van Krzysztof Kieślowsk).

Na een petitie actie heeft Universal blijkbaar besloten om alsnog de film die op IMDB een 7,5 heeft in Nederland uit te brengen. Universal heeft geen officiele reden gegeven, maar het lijkt dat de actie zoden aan de dijk gezet heeft. Dus nu snel naar de bioscoop om een kijkje te nemen in The World’s End.

De film gaat over een kroeg met de illustere naam The World’s End. Toen de mannen – bijgestaan door Martin Freeman, Paddy Considine, Eddie Marsan – nog jongetjes waren faalden ze in hun ultieme kroegentocht, nu 20 jaar later willen ze deze queeste alsnog afronden en ook de laatste kroeg “The World’s End” bereiken. Helaas voor de mannen is de naam van de kroeg wel erg toepasselijk voor deze nacht.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “The World’s End toch wel in de bioscoop in Nederland”

      • En in het bij zonder die drie, want het trio Pegg, Frost en Wright zijn verantwoordelijk voor deze “trilogie”. Paul was ook leuk, maar haalt het wat mij betreft niet bij Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Ik gok dat de reden voor het in eerste instantie niet willen vertonen hier isze de film in eerste instantie niet hier wilden vertonen omdat ze denken dat er te weinig animo voor is (een financiële reden dus).

        Beantwoorden
  1. Beetje vergelijkbaar met This is the End welke volgens mij bij Pathe helemaal niet gedraaid heeft.(onbegrijpelijk want ook een hilarische film) Ben idd benieuwd hoe dit wordt nu ze weer met z’n 3en zijn nadat paul toch wel iets minder was zo zonder Wright.

    Beantwoorden

Plaats een reactie