Recensie: This Is The End (Evan Goldberg, Seth Rogen, 2013)

ThisIsTheEndfoto2-2013Scary Movie? American Pie met wat horror? Wat is ‘This Is The End’?

Men neme een zooitje acteurs die zichzelf spelen. Men neme een apocalyps en wat horrorelementen, dat moet wel een goede film worden toch? ‘This Is The End’ valt volgens IMDB onder komedie en fantasy. Ja én nee. Dit is een gevalletje goede humorfilm. De grappen zijn goed, de acteurs nemen zichzelf en Hollywood lekker in de zeik, de muziekkeuzes zijn briljant (wie stopt er nu de vergane glorie van The Backstreet Boys in een nieuwe film?).

‘This Is The End’ volgt zes bevriende Hollywood acteurs (James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride en Craig Robinson), die opgesloten zitten in een huis. Ze kunnen niet meer naar buiten, omdat na een vreemde buitenaardse aanval de hele stad Los Angeles verwoest is. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer hun voedselvoorraad opraakt en als blijkt dat de situatie buitenshuis steeds meer bizarre gevaren brengt. Uiteindelijk moeten ze toch het huis verlaten en worden ze geconfronteerd met zichzelf, hun lot en het einde van de wereld. 

Apolcalyps; zombies of Bijbels? Dus waar blijft de horror?

ThisIsTheEndfoto1-2013Nou er worden verschillende links naar films gemaakt, waaronder naar The Exorcist én er zitten schrik momenten in, maar die ga ik niet vertellen natuurlijk. Hieruit ontstaan de horrormomenten, maar het is eerder horrorkomedie dan échte angstaanjagende horror! Daarnaast is er een heel mini klein beetje gore, daardoor is kijkwijzer 16 plus, maar misschien is dat ook gewoon vanwege de grove (seks) grappen. Echt horror is het niet, maar er zitten zeker horror en angstaanjagende momentjes in, maar vooral is alles met een knipoog. Die knipoog zit soms in de details, bijvoorbeeld de manier van filmen van het monster/de duivel (vanaf heuphoogte tot de voeten).

Hou je van lachen om seksgrappen? Hou je van grappen over films van de acteurs waarin ze gespeeld hebben en hou je van verwijzingen naar die films? Ja, check, vind je daarnaast een beetje bloed, het einde van de wereld en wat horrorelementjes ook nog eens vermakelijk? Kijken!

‘This Is The End’ is vanaf vandaag, 29 augustus, in de bioscoop te zien.

This is the End! (trailer)
Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

3 gedachten over “Recensie: This Is The End (Evan Goldberg, Seth Rogen, 2013)”

Plaats een reactie