Thrillerfestival Zoetermeer van 29 okt tot 5 nov 2011

Voor horrorliefhebbers is oktober een geweldige maand. Mede dankzij Halloween kunnen we genieten van een breed scala aan horrorevenementen. Hoewel je het Thrillerfestival in Zoetermeer misschien niet zo snel een horrorfestival zou noemen, zijn er genoeg activiteiten voor horrorminnend Nederland:

thrillerfestival zoetermeer van 29 oktober tot en met 5 novemberVan 29 oktober tot en met 5 november vindt in Zoetermeer het Thrillerfestival plaats.

Jekyll & Hyde The Musical
Deze muzikale bewerking van R. L. Stevenson’s beroemde horrorverhaal is tijdens het Thrillerfestival zeven avonden te zien op het Erasmus College. De rol van Dr. Jekyll / Mr. Hyde wordt gespeeld door Jasper Taconis.

Griezeltocht bij de Balijhoeve
Op maandagavond 31 oktober is er een griezeltocht bij de Balijhoeve. De wandeling is voor iedereen die zeven jaar of ouder is, en wordt afgesloten met een griezelverhaal.

Première van ‘The Whistleblower’
Niet echt horror, wel leuk. De spannende, op feiten gebaseerde thriller The Whistleblower gaat op maandagavond 31 oktober in Utopolis in première. De film gaat over de Amerikaanse politieagente Kathryn Bolkovac (Rachel Weisz) die naar Bosnië vertrekt om te helpen met de wederopbouw. Daar brengt ze, met gevaar voor eigen leven, een internationaal netwerk van mensensmokkel en seksslavernij aan het licht. De echte Kathryn Bolkovac zal bij de première aanwezig zijn.

Stormlicht
Stormlicht is een toneelthriller van Sebastiaan Smits. Het stuk wordt beschreven als een spookverhaal in twee bedrijven, wellicht dus interessant voor Nachtvlinders.

Schrijver Mark Levins zoekt een rustige plek om aan zijn nieuwe boek te kunnen werken. Hij heeft de nodige dramatische privé-ervaringen achter de rug en hoopt aan de Schotse kust tot rust te kunnen komen. Hij neemt zijn intrek in de verlaten vuurtoren van Balnakeil, een uithoek aan de oostkust. Een oude telefoon en opzichter Doug zijn Marks enige verbindingen met de bewoonde wereld. De vuurtoren kent geen geheimen, dus waarom heeft Mark zo’n moeite om ’s nachts in slaap te komen? Is er toch meer aan de hand dan Doug wil vertellen of heeft Mark de geesten uit zijn verleden toch niet achter zich gelaten?

Stormlicht is op 4, 5 en 6 november te zien in het Kwadrant Theater.

Zwart Water
Wie deze spannende film van Elbert van Strien nog een keer op het witte doek wil zien, kan donderdagmiddag 3 november om 13:00 terecht bij Utopolis. Je krijgt voor de voorstelling ook nog eens een kopje koffie met wat lekkers.

barry atsma in zwart waterOok Zwart Water is op het Thrillerfestival te zien.

Spanning in de Oude Kerk
Op zaterdagavond 5 november kun je in de Oude Kerk terecht voor een korte vertelvoorstelling. Tijdens deze voorstelling vertelt Nancy Wiltink over de doodgraver van de Oude Kerk. Je kunt kiezen uit vier aanvangstijden: 20:00, 20:30, 21:30 en 22:00. Hierna mogen toeschouwers nog een consumptie gebruiken in het Stadsmuseum.

En verder
Omdat je van al die horror honger krijgt, kun je bij eetcafé The Old Pal een heus Alfred Hitchcock thrillermenu bestellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘Psycho’ kogelbiefstuk? Met zo’n naam, moet die wel bloederig zijn. Lekker!

Het Thrillerfestival vindt plaats van 29 oktober tot en met 5 november op verschillende locaties in Zoetermeer. Kijk voor het volledige programma, alsmede aanvangstijden op de website van het Thrillerfestival.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie