Time Capsule Award: Maak de festivaltrailer voor Imagine 2013

Imagine 2013Heb je altijd al een festivaltrailer willen maken?
Heb je altijd je eigen film op het grote doek willen zien?
Dan is dit je kans!

Voor de 4e keer organiseert het Imagine Film Festival de Time Capsule Award, waarin creatievelingen worden uitgedaagd om een 30 seconden durende ijzersterke trailer voor het festival kunnen maken. De winnaar ontvangt de Time Capsule Award (ontworpen door Thijs Ouwehand).

Hoe doe je mee? Plaats jouw Imagine trailer op YouTube met de tags ‘Imagine Film Festival 2013’ en stuur vervolgens de url, jouw naam en contactgegevens naar timecapsule@imaginefilmfestival.nl. De deadline is vrijdag 1 maart 2013.

De inzendingen worden vanaf begin maart op de website en de Facebookpagina van Imagine geplaatst. Een jury kiest drie filmpjes die vanaf eind maart in ruim twintig bioscopen en filmtheaters vertoond worden. Tijdens het festival zijn ze ook op de doeken van EYE te zien. Uit deze drie wordt door het publiek één winnaar gekozen, die er op de slotavond van het festival vandoor gaat met de fel begeerde Time Capsule Award.

Het is pas januari en het programma is nog lang niet bekend, toch dagen ze je uit om de essentie van Imagine te vangen in een pakkend filmpje. De inhoud is geheel aan jou, maar houd wel het volgende in de gaten:
– Imagine is een festival voor Fantastische Film en besteedt aandacht aan horror, fantasy, science-fiction, anime, cult en documentaires.
– Je trailer moet voor een algemeen publiek toegankelijk zijn. Hij mag op YouTube niet achter het filter voor volwassenen belanden.
– De maximale lengte is 30 seconden. Daarvoor zijn de laatste 3 seconden voor een stilstaand beeld met ons logo en de festivaldata. Dat beeld vind je binnenkort op de website van Imagine.
– Je mag je filmpje op alle resoluties en formaten maken, maar voor de allerbeste projectiekwaliteit op ons witte doek gebruik je: minimale resolutie 1080p tot maximaal 2k. Minimaal stereo audio met een sample rate van ten minste 48 khz en een bitdiepte van 24-bit. Container van het (video)materiaal mag een opvolgende TIFF-sequence, .mov of .mxf zijn. Codec in volgorde van voorkeur Uncompressed, JPEG-2000, ProRes-422-HQ of XDCAM-HD422, Animation Quicktime. (Wie hierover nog vragen heeft kan die stellen aan info@imaginefilmfestival.nl o.v.v. ‘Time Capsule Specs’)

Het Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats in het EYE filmmuseum in Amsterdam van 10 tot 17 april. Het affiche van het festival is dit jaar ontworpen door Nick Liefhebber.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie