Imagine AFFF: Time Traveller

Time Traveller is een van de vele verfilmingen van Yasutaka Tsutsui’s boek The Girl Who Leapt Through Time. Het boek, dat in 1967 werd uitgegeven, is op talloze manieren bewerkt: als film, tv-serie, televisiefilm en animatiefilm. Een jonge actrice, Riisa Naka, leende haar stem aan het hoofdpersoon in de animatiefilm. Dat deed ze klaarblijkelijk zo goed, dat ze ook gecast werd voor de hoofdrol in de meest recente verfilming van het boek: Time Traveller. Time Traveller is niet een getrouwe verfilming van het boek, maar meer een soort sequel. Staat in het boek nog Kazuko Yoshiyama centraal, in Time Traveller is dat haar dochter Akari.

In Time Traveller reist de jonge Akari 36 jaar terug in de tijd om een verzoek van haar zieke moeder in te willigen. Ze ontmoet de jonge filmmaker Ryota, die zich over haar ontfermt en haar bijstaat in haar zoektocht. Terwijl Akari loopt te wroeten in het verleden van haar moeder, kruisen diverse personen uit haar toekomst haar pad. Akari moet dus vreselijk uitkijken, dat zij haar toekomst niet gaat herschrijven.

Hoewel Time Traveller net zoals Die Tür een tijdreisfilm is, is het concept heel anders uitgewerkt. Daar waar in Die Tür het tijdreizen een grote chaos veroorzaakt, gebeurt er in Time Traveller niet zo veel. De nadruk ligt vooral op de zich ontwikkelende vriendschap tussen Akari en Ryota, én Akari’s missie. Het verhaal kon mij niet zo bekoren, het acteerwerk evenmin. Er wordt houterig, of juist heel erg overdreven geacteerd; slechts enkele scenes waren de moeite waard. Qua special effects is er niet zoveel te beleven, al zitten er wel wat grappige dingen in.
time traveller
Time Traveller is Masaaki Taniguchi’s regiedebuut. Momenteel is Taniguchi met twee nieuwe producties bezig, wat mij betreft mogen die wat minder ‘lief’ zijn.

Bloody Mary proefnotitie: Niet helemaal mijn smaak.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie