Wat zijn jouw gruwelijke weekendplannen?

Weekend! Een avond en twee dagen lang (misschien wel) geen verplichtingen. Staat er bij jou iets op de planning of heb je nog geen plannen? Dan hebben we hier misschien wel wat leuke tips in film- en gameland voor je.

Of je nou lekker een avondje op de bank wil vertoeven, of met een volle zaal vreemden al popcorn-etend je longen uit je lijf wilt gillen. Er is voor elk wat wils. Er draaien op dit moment best wat horrorfilms in de bioscoop en ook gameplatform Steam heeft heel wat leuke horrorgame-aanbiedingen. Lees gauw verder.

Tips in film- en gameland: Films

The First Omen

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof.

The First Omen | Official Trailer | 20th Century Studios

Immaculate

Na een bijna-doodervaring vertrekt de Amerikaanse Cecilia naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria.

IMMACULATE - Official Redband Trailer - In Theaters March 22

Heb je geen zin in slechte voortekens en/of dodelijke nonnen? Dan kun je altijd nog naar een van onderstaande blockbusters:

Ghostbusters: Frozen Empire

In de nieuwe Ghostbuster-film keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Uiteraard gaat het weer gruwelijk fout.

GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE - Official Trailer (HD)

Godzilla x Kong: The New Empire

Het monsterlijke gevecht gaat verder! Twee titanen uit de oudheid, Godzilla en Kong, komen tegenover elkaar te staan in een episch gevecht, terwijl mensen hun verweven oorsprong en connectie met de mysteries van Skull Island ontrafelen.

Trailer Godzilla x Kong: The New Empire: nieuwe dreiging heeft dubbele krachten nodig!

Het zou natuurlijk ook heel goed kunnen dat je lekker op de bank thuis wil zitten met een controller in je hand. Nou, in dat geval hebben we wat tips voor je in de winkel van Steam. Die heeft namelijk leuke weekendkortingen lopen op dit moment.

Tips: Games

 • Escape the Backrooms (30% korting: 5,73)
  Escape the Backrooms is een co-op horrorverkenningsspel voor maximaal 4 spelers. Doorkruis griezelige achterkamer-levels terwijl je entiteiten en ander gevaar ontwijkt om te proberen te ontsnappen. Dit spel heeft veel gratis content-updates, dus je krijgt waar voor je geld.
tips in film- en gameland: Escape the Backrooms
 • Vampyr (80% korting: 7,99)
  Londen, 1918. Jij bent Dr. Jonathan Reid en je bent kort geleden in een Vampyr veranderd. Als dokter moet je een geneesmiddel voor de door griep geteisterde inwoners van de stad vinden. Als Vampyr ben je gedoemd om je te voeden met hen die je gezworen hebt te genezen. Hoezo belangenverstrengeling?
tips in film- en gameland: Vampyr
 • System Shock (55% korting: 17,99)
  System Shock speelt zich af in het verre 2072. Jij bent een hacker die net uit een zes maanden lange coma ontwaakt. Al gauw ontdek je dat het ruimtestation waar jij je bevindt niet meer is wat het was.
tips in film- en gameland: System Shock

Tot zover onze tips. Er is uiteraard nog veel meer wat draait in de Nederlandse bioscopen en te spelen op je console of PC. We horen graag wat jullie gaan beleven dit weekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Wat zijn jouw gruwelijke weekendplannen?”

 1. De films heb ik allemaal al gezien. Leuk vermaak inderdaad. Ik ben niet zo van de spelletjes, dus vanavond ga ik naar een concert (Pussy Riot) en dat nabespreken in de kroeg.
  Vanmiddag eerst nog naar Civil War van Alex Garland (Ex-Machina, Annihilation, Men).

  Is weer eens wat anders 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie