Nieuwe regisseur voor Stephen King-verfilming Cell

Bijna leek het mis te gaan met de verfilming van ‘Cell’. Oorspronkelijk was Eli Roth (Grindhouse, Cabin Fever) bezig om ‘Cell’ tot een verfilming te brengen, maar dat hield geen stand. Zijn reden hiervoor was, dat de technologie zich snel ontwikkelde en de film in feite al verouderd zou zijn, wanneer deze op het witte doek zou verschijnen.

Naast Roth was John Cusack (1408) ook vanaf het begin verbonden aan deze film. Hij zou de rol gaan vertolken van de comicschrijver Clayton Riddell. Na het vertrek van Roth, werd afgelopen oktober bekend dat ‘Cell’ ondanks dat, alsnog verfilmd zou worden. Men was nog op zoek naar een regisseur, van wie de naam nu bekend is geworden, namelijk Tod ‘Kip’ Williams (Paranormal Activity 2). Hij zal ‘Cell’ gaan regisseren voor Cargo Entertainment.

Cell‘Cell’ is gebaseerd op een boek van Stephen King uit 2006: Auteur Clayton Riddle is in Boston om een succesvolle deal te sluiten voor zijn nieuwe comicboek. Een gebeurtenis, dat omschreven wordt als ‘The Pulse’ maakt al snel een einde aan zijn vreugde. Iedereen, die tijdens ‘The Pulse’ gebruik maakt van zijn mobiele telefoon, verandert in een zombie en vermoordt iedereen die op zijn weg komt. Gelukkig voor Riddle, is hij niet in bezit van een mobiel. In paniek verlaat hij Boston en komt onderweg twee mensen tegen, die zijn metgezellen worden in een angstaanjagend avontuur. Allereerst Tom McCourt, die hij net na ‘The Pulse’ ontmoet en daarnaast Alice, die hij ternauwernood kan redden van een zombie. Maar de zombies verenigen zich en worden geleid door ‘Raggedy man’. Riddle en zijn metgezellen doen er alles aan om niet gevangen genomen te worden en hopen in een plaatsje, genaamd ‘Kashwak’ hun redding te vinden.

Naast Williams is ook Adam Alleca (‘The last house on the left’ remake) ingehuurd voor het project. Hij zal samen met Stephen King verantwoordelijk zijn voor het script. Daarnaast zijn er geruchten, dat Brian Written, Richard Saperstein en Shara Kay aangetrokken zijn voor de productie. De productie staat gepland voor mei.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Nieuwe regisseur voor Stephen King-verfilming Cell”

  1. Een zombiefilm…

    Zoals Stephen King’s uitgever al tegen hem zei in een aflevering van Family Guy:
    “You’re not even trying anymore, are you?” 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie